«Η UEFA δεν επιβάλλει πρωταθλητές»

19:23 | 18/03/2020

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει τις προσθέσεις της.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε για άλλη μία φορά ότι σε περίπτωση που διακοπούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να επιβάλλει τους πρωταθλητές.

Αναλυτικά είπε: «Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι τάχα η ΟΥΕΦΑ θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία.

Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο (δηλαδή οι ομάδες που προπορεύονται να στεφθούν πρωταθλήτριες) σε καμία ομοσπονδία και σε καμία λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει».

Ο πρόεδρος της UEFA ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κάποια χώρα δεν μπορέσει να ολοκληρώσει μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί (30/06) το εγχώριο πρωτάθλημα της, τότε η εγχώρια ομοσπονδία θα πρέπει σε συνεργασία με την λίγκα να αποφασίσει ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια και με ποια κριτήρια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.