Η UEFA προειδοποίησε την Αγγλία για αλλαγή έδρας του τελικού

12:10 | 18/06/2021

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας (και κατ΄ επέκταση χώρας) του τελικού στο EURO 2020, που είναι προγραμματισμένος για τις 11 Ιουλίου, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να επεκτείνει ως τις 19 Ιουλίου τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της Covid-19, κινητοποίησε την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Μόνο για τις άμεσες ανάγκες της η UEFA θα έχει περί τους 2.500 προσκεκλημένους (αξιωματούχοι, πολιτικοί, χορηγοί, ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία) στον τελικό, οι οποίοι, βάσει των ισχυόντων στη Βρετανία, θα πρέπει να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα έως και 10 ημέρες.

Αν δεν αλλάξουν λοιπόν τα πρωτόκολλα υγείας, έστω κατ΄ εξαίρεση για τους ανθρώπους της, η UEFA προειδοποίησε την αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι οι ημιτελικοί και ο τελικός θα μεταφερθούν στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, όπου η πληρότητα επιτρέπεται στο 100%.

Σύμφωνα με τους Times και τη Daily Mail, οι Βρετανοί υπουργοί συζητούν την δυνατότητα εξαίρεσης των αξιωματούχων, πολιτικών, χορηγών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων της UEFA και της FIFA από την υποχρεωτική απομόνωση, προκειμένου να παραμείνει ο τελικός στη χώρα.

Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ στις 6 και 7 Ιουλίου, ενώ ο τελικός στις 11 Ιουλίου, με το περίφημο αγγλικό γήπεδο, χωρητικότητας 90.000 θέσεων, να πληρούται κατά 50% σε αυτούς τους αγώνες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.