H UEFA θυμήθηκε Δέλλα και Εθνική

13:16 | 01/07/2020

Με αφορμή το ιστορικό γκολ που είχε πετύχει κόντρα στην Τσεχία στο Euro 2004, η UEFA κάνει αφιέρωμα στον Τραϊανός Δέλλας ως έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην κορυφαία πεντάδα των στόπερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων συμπεριέλαβε η UEFA τον Τραϊανό Δέλλα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κάνει αφιέρωμα στον «κολοσσό», ο οποίος σαν σήμερα πέτυχε το νικητήριο γκολ στην ημιτελική φάση απέναντι στην Τσεχία του Euro 2004.

Ο πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στην ίδια λίστα με τους Σέρχιο Ράμος, Φίλιπ Λαμ, Πέπε και Άσλεϊ Κόουλ.

«Την ημέρα που το ασημένιο γκολ του Τραϊανού Δέλλα έστειλε τους Έλληνες στο πρώτο μεγάλο τελικό τους, το uefa.com, διαλέγει πέντε εξαιρετικές αμυντικές παραστάσεις από τελικά τουρνουά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της UEFA.

«Σημειώνοντας το τελευταίο “ασημένιο γκολ” στην Ιστορία του EURO, ο “Κολοσσός” με κεφαλιά από κόρνερ του Βασίλη Τσιάρτα, έστειλε το αουτσάιντερ που ήταν η Ελλάδα στον τελικό. Απαραίτητος στην αμυντική στρατηγική του Ότο Ρεχάγκελ, η αντοχή και η αφοσίωσή του είχαν επιτομή στο ελληνικό πνεύμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του επιπλέον χρόνου, με τους Τσέχους να φαίνονται “πολύ κουρασμένοι”, ο “άνθρωπος του αγώνα” σε “μια κατάσταση τώρα ή ποτέ”, έπεσε μπροστά από μια ομάδα με λευκές φανέλες, για να χαρίσει τη νίκη στον ημιτελικό στο Πόρτο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.