Ηρακλειώτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης

08:40 | 13/10/2023

Η μεγάλη συνάντηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κολύμβησης 2023 (WORLD CUP ATHENS 2023 ), που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (WORLD AQUATICS), και την ΚΟΕ έρχεται στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α., από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Εκτός από κορυφαίους διεθνείς κολυμβητές και κολυμβήτριες το ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες και την ελίτ της ελληνικής κολύμβησης, η οποία θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά σε φίλους και οικογένεια σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η Ελλάδα φιλοξένησε τέτοια σημαντική διοργάνωση στο ΟΑΚΑ και από αυτήν δεν γίνεται φυσικά να λείπουν τα μεγάλα ονόματά της στην κολύμβηση.

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο μοναδικός που συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα (6-8/10) και θα συνεχίσει τις παρουσίες του στην Αθήνα και έπειτα στην τρίτη και τελευταία στάση, την Βουδαπέστη. Μαζί του στην Αθήνα θα αγωνιστούν κολυμβητές και κολυμβήτριες όπως ο Δημήτρης Μάρκος, ο Άλκης Κυνηγάκης, η Νόρα Δράκου, η Άννα Ντουντουνάκη, ο Απόστολος Σίσκος, η Γεωργία Δαμασιώτη, ο Ανδρέας Βαζαίος, η Ελένη Κοντογεώργου, ο Γιώργος Ασπουγαλής, η Μαρίλεια Δρασίδου, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο Στέργιος Μπίλας, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Δανιήλ Γιουρτζίδης, Άρτεμις Βασιλάκη και ο Βασίλης Σοφικίτης. Αυτά είναι μόλις μερικά από τα ονόματα που θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ.

Οι ελληνικές συμμετοχές είναι πολλαπλές, καθώς δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ στην καριέρα τους σε διεθνή μίτινγκ να αγωνιστούν δίπλα σε Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Το παγκόσμιο κύπελλο θα βοηθήσει όλους τους κολυμβητές να ξεκινήσουν δυνατά την σεζόν τους και να προετοιμαστούν για τα μετέπειτα πρωταθλήματα. Να υπενθυμίσουμε ότι στο κύπελλο οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες μπορούν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Συνολικά για την Ντόχα οι ελληνικές προκρίσεις είναι 10 και για το Παρίσι 5. Από το Ηράκλειο έχουμε τις εξής συμμετοχές.

Ο Κωνσταντίνος ΧουρδάκηςΟ Κωνσταντίνος Χουρδάκης

ΤΡΙΤΩΝ

Άρτεμις Βασιλάκη – 200μ ελεύθερο/400μ ελεύθερο/1.500μ ελεύθερο/200μ μεικτή

Κωνσταντίνος Χουρδάκης – 200μ ελεύθερο/400μ ελεύθερο/800μ ελεύθερο

Ο Αντώνης ΔημόπουλοςΟ Αντώνης Δημόπουλος

ΕΓΟΗ

Αντώνης Δημόπουλος (ανήκει στον Ηλυσιακό) – 50μ ύπτιο/

100μ ύπτιο/100μ πρόσθιο.

πηγή: patris.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.