Ήττα με... θετικό πρόσημo κι επιστροφή στην Ελλάδα για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Τον αδικεί τον (βελτιωμένο) ΟΦΗ το 2-0 από την Ουτρέχτη στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία, μία μέρα πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα.

Τρίτο (και τελευταίο) φιλικό του ΟΦΗ στην Ολλανδία, τρίτη διαφορετική ενδεκάδα με την οποία κατέβασε την ομάδα ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Αυτή τη φορά επέλεξε (σε σύστημα 3-5-2) τους Χριστογεώργο, Καρώ, Πασαλίδη, Βούρο, Λάρσον, Αμπάντα, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Ριέρα, Μπιφουμά και Μπιφουμά.

Σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας, ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο καλός και συμπαγής αμυντικά, δεν δέχθηκε πολλές φάσεις, όσες δέχθηκε ήταν κυρίως από σουτ, ενώ μπροστά ο ορεξάτος Μπιφουμά ήταν αυτός που ξεχώρισε και με την ταχύτητά του προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές.

Στο 37' ο ΟΦΗ είχε τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους μετά από προσωπική ενέργεια του Ντίκο και σουτ από πλάγια θέση που ήταν άστοχο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 59', ο ΟΦΗ βρέθηκε πίσω στο σκορ από στημένη φάση (απευθείας εκτέλεση φάουλ), αφού η Ουτρέχτη δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντίκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από κοντά, μετά από γύρισμα του Λάρσον.

Γενικά ο Ομιλος δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες, με τον Αμπάντα να απειλεί δύο φορές, αλλά η Ουτρέχτη ήταν αυτή που βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατό σουτ, στο 78ο λεπτό.

Ο Νταμπράουσκας έκανε αρκετές αλλαγές στο β' μέρος, έβαλε και τον Νέιρα μέσα και το τονίζουμε αυτό γιατί μπήκε ορεξάτος και προσπάθησε να βάλει ακόμα ένα απίστευτο γκολ όπως αυτό που πέτυχε με την Μπρέντα, αλλά δεν του βγήκε.

Σε γενικές γραμμές το τελικό 0-2 αδικεί τον ΟΦΗ, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στα φιλικά της Ολλανδίας και έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.