Ιδανικός αντίπαλος για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Το Σάββατο ο ΟΦΗ δεν θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά θα μετρηθεί με τις δικές του δυνάμεις και τις δικές του απαιτήσεις

Ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη επί πρώτης χρονιάς Σίμου, ήττα του ΟΦΗ με 2-1, ήταν ουσιαστικά αυτό που "γνώρισε" σε ολόκληρη την Ελλάδα τον Όμιλο της νέας εποχής. Η κρητική ομάδα είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην έδρα του Ολυμπιακού και μπορεί να μη κέρδισε βαθμό ή βαθμούς, κέρδισε το χειροκρότημα και τη συνολική αποδοχή.

Fast forward. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2021, σε λίγα 24ωρα, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο "Γεντί Κουλέ" για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το ματς που θα δει ολάκερη η Ελλάδα και το ματς που -επιτέλους- θα βάλει τον ΟΦΗ σε περίοπτη θέση στις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές, ουχί μετά τα μαύρα μεσάνυχτα με το μάτι να κλείνει από τη νύστα.

Είναι το παιχνίδι που ο μπορεί να κερδίσει πολλά. Κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αήττητο Ολυμπιακός η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα μπει σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και εντάσεων για να αποδείξει πρωτίστως στον εαυτό της ότι το μεγάλωμα δεν είναι παροδικό. Και μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ανώτερος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ΟΦΗ θα κατέβει δίχως στόχους. Η διατήρηση της 4ης θέσης και η απόσταση βολής από την 3η είναι σημαντικός.

Ο αντίπαλος είναι ιδανικός. Δύσκολος, αλλά ιδανικός. Ο ΟΦΗ θα μετρηθεί με τις δικές του δυνάμεις και τις δικές του απαιτήσεις. Το ότι ο πήχης ανεβαίνει στο παιχνίδι του Σαββάτου δεν σημαίνει ότι η κρητική ομάδα θα μπει για να αποδεχθεί τη μοίρα της. Ο ΟΦΗ δεν φοβάται και δεν πρέπει να φοβάται κανέναν στο "Γεντί Κουλέ". Το απέδειξε με την ΑΕΚ, το απέδειξε με τον ΠΑΟΚ που λύγισε από τις απουσίες, το απέδειξε με όλους όσους κατέβηκαν στην Κρήτη.

Την Τετάρτη, κόντρα στον Άρη, απέδειξε και κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Ότι ανεβαίνει, ολοένα μεγαλώνει αγωνιστικά, γιγαντώνεται η αυτοπεποίθηση. Πήγε στην έδρα του Άρη και έπαιξε το ποδόσφαιρό του, δεν πήρε αποτέλεσμα άφησε όμως τα διαπιστευτήρια σαν ομάδα. Έδειξε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι πιο φορμαρισμένες και δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Και αυτές οι ομάδες το προσεχές Σάββατο θα κοντραριστούν σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Σε ένα ντέρμπι από εκείνα τα παλιά, των 90s του Γκέραρντ, που ο Ολυμπιακός κατέβαινε και έχανε από το λιμάνι του Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια

Ο ΟΦΗ του β' ημιχρόνου θα κερδίζει και τον κάθε Φωτιά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.