Ιδρύθηκε το 2016 και φέτος πήρε πρωτάθλημα!

15:40 | 09/12/2018

Ένα ιδιότυπο ρεκόρ κατέχει από τα ξημερώματα η ποδοσφαιρική ομάδα της Ατλάντα, καθώς μετά από μόλις δύο χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, κατέκτησε τον τίτλο!

Στον τελικό της διοργάνωσης, οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 του Πόρτλαντ, χάρη στα τέρματα του Γιόζεφ Μαρτίνες από την Βενεζουέλα στο 39ο λεπτό και του Αργεντινού, Φράνκο Εσκομπάρ στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης.

Για να φθάσει στον τίτλο, η Ατλάντα που κατετάγη δεύτερη στην κανονική διάρκεια της δυτικής περιφέρειας, απέκλεισε στα προημιτελικά την Νέα Υόρκη (1-0, 3-1) και στα ημιτελικά τους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης (3-0, 0-1).Η ομάδα της Ατλάντα, ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο, Αρθουρ Μπλανκ, ιδιοκτήτη επίσης της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Ατλάντα Φάλκονς.Ο τελικός, διεξήχθη στο «Mercedes Benz Stadium» της Ατλάντα, παρουσία πλέον των 70.000 θεατών, προσέλευση που αποτελεί και σχετικό ρεκόρ για τον τελικό του MLS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας του Αργεντινού τεχνικού, Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο στον πάγκο της Ατλάντα, καθώς ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής, θ΄ αναλάβει την εθνική ομάδα του Μεξικού.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.