Ίλια Ίβιτς: Οι διακοπές στην Κρήτη, η Ελένη Πετρουλάκη και η ΑΕΚ

SMS

Μετά από τόσα χρόνια στην πατρίδα μας, ο Ίλια Ίβιτς (δικαιωματικά) δεν λογίζεται απλά ως Έλληνας αλλά και ως... Κρητικός!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παλαίμαχος Σέρβος ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του στην Κρήτη για να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και να επισημοποιήσει την επιστροφή του στην ΑΕΚ! Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ''Ένωσης'', παρουσίασε χθες (Τρίτη) τον Ίλια Ίβιτς στους παίκτες και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαι ξανά σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσω τον νέο μας τεχνικό διευθυντή.Τον ξέρω πολλά χρόνια και έχει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου. Του δίνω τα κλειδιά. Αυτός θα αποφασίζει για όλα!»

Ο εκ νέου Τεχνικός Διευθυντής της Ένωσης συνηθίζει κάθε καλοκαίρι (και όχι μόνο) να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει οικογενειακώς στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, Ελένης Πετρουλάκη.

Ο άνδρας του σπιτιού - Ανάμεσα σε πέντε γυναίκες!

Του το... φύλαγε η μοίρα του (κάποτε) ικανότατου επιθετικού, μεταξύ άλλων, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ: Μέχρι να “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στον χώρο εργασίας του (γήπεδα) συναναστρεφόταν μόνο με άνδρες – ανδροκρατούμενο γαρ το επάγγελμά του! Με το που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Ίλια Ίβιτς ξυπνάει και κοιμάται σε ένα σπίτι με πέντε γυναίκες· Μία η σύζυγός του και τέσσερις οι κόρες τους! Η πλήρης ανατροπή!

petroulaki-ivic-kores.jpg#asset:122339


20 χρόνια μαζί 

Δύομιση μήνες πριν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια απ’ την ημέρα που ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής επισημοποίησε τη σχέση του με την καταγόμενη από το Λασίθι εντυπωσιακή (μέχρι και σήμερα) Ελένη Πετρουλάκη, η οποία ως γυμνάστρια διατηρεί τον “καλό” της σε άριστη φόρμα! Στις 10 Ιουνίου του 1999 το όμορφο ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Γλυφάδας.

Βόρεια Ιταλία και Βόρεια Ελλάδα

Το 1999 ήταν μία σημαδιακή χρονιά και επαγγελματικά για τον Σέρβο, καθώς μετά από πέντε συναπτά έτη στο λιμάνι αποφάσιζε να κάνει το μεγάλο βήμα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό για την Τορίνο και το Καμπιονάτο. Ο Ίβις δεν άντεξε για πολύ μακριά από την “δεύτερη πατρίδα” του. Το όνομά του είχε “παίξει” και για τον Παναθηναϊκό του μακαρίτη Γιάννη Κυράστα, ώσπου τον Δεκέμβρη του 2000 η καλή σχέση που διατηρούσε με τον (τότε) ιδιοκτήτη του Άρη Δημήτρη Κοντομηνά τον έπεισε να μπει στο αεροπλάνο· Κι από τα βόρεια της Ιταλίας βρέθηκε στα... βόρεια της Ελλάδας!

ae2c6c1835e56902db544b9b1587f575_L-1.jpg#asset:122340


Άλλαξε φανέλα κι έμβλημα, όχι χρώμα 

 Στην Θεσσαλονίκη έμεινε ακριβώς 365 ημέρες: Την Χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2001, ο (για αμέτρητους λόγους) αείμνηστος Μάκης Ψωμιάδης, εκείνη την εποχή μεγάλο αφεντικό της ΑΕΚ, σαν άλλος... Άγιος Βασίλης έκανε “δώρο” στον προπονητή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος τον Ίλια Ίβιτς! Ο Πορτογάλος αιφνιδιάστηκε από την μεταγραφή – έκπληξη που του επιφύλαξε ο “Big Mac”: “Στράβωσε” που δεν ρωτήθηκε, αλλά εν τέλει δεν τον χάλασε καθόλου η προσθήκη του έμπειρου φορ στο σύνολό του.Δεν του κακόπεσε καθόλου του Σάντος ο Ίβιτς,  και πώς να του κακοπέσει, αφού ο Σέρβος του πρόσφερε... την μοναδική κούπα που έχει κατακτήσει στην Ελλάδα!

Ο τελικός του Κυπέλλου το 2002 ήταν μία άτυπη ρεβάνς για το χαμένο (πριν μία εβδομάδα) ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό! Η Ένωση πήρε το αίμα... της πίσω, νικώντας τους Πειραιώτες με 2-1. Το  γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μπήκε στο 83’. Το πέτυχε με κεφαλιά ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος αν και “κάρφωσε” την πρώην ομάδα του, δεν πανηγύρισε το νικητήριο τέρμα του. Αμέσως μετά το παιχνίδι εξήγησε γιατί: “Δεν ήθελα να πανηγυρίσω για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν σημαίνει ότι δεν ήθελα να βάλω το γκολ. Ήθελα και χαίρομαι πάρα πολύ. Αλλά δεν το πανηγύρισα γιατί έπαιξα πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό, και πρέπει κάποια πράγματα στη ζωή μας να τα σεβόμαστε”.

epistrofi-ibits-stin-aek.w_l.jpg#asset:122341


Αυτός ήταν ο μοναδικός τίτλος αλλά και... το πρώτο highlight του Ίλια Ίβιτς με τον “δικέφαλο” στο στήθος. Ακολούθησαν κι άλλα σημαντικότερα (highlights) , όπως η ασίστ στον γκολ ισοφάρισης (2-2) του Σεντένο στο Μπερναμπέου και κυρίως το ιστορικό τελευταίο τέρμα στο γήπεδο “Νίκος Γκούμας, πριν γκρεμιστεί, το οποίο πέτυχε ο ίδιος την άνοιξη του 2003, στο επιβλητικό 4-0 επί του Άρη!

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του συμπατριώτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και στον Ολυμπιακό...


Το τέλος και η νέα αρχή

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ως παίκτης της ΑΕΚ, το 2004. Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή και το σημείο τερματισμού ως ποδοσφαιριστής ήταν ταυτόχρονα και η αφετηρία της καινούργιας του καριέρας. Δεν χρειάστηκε να πάει πολύ μακριά: Φύλαξε στο πατάρι την στολή του ποδοσφαιριστή και φόρεσε  - όπως αρέσκεται – ένα καλαίσθητο κοστούμι. Έμεινε και πάλι στις μνήμες των “κιτρινόμαυρων” φίλων, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο και (μάλλον πιο πετυχημένο όπως ο χρόνος απέδειξε) τεχνικό διευθυντή όχι μόνο στην “εποχή Νικολαΐδη” στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας, αλλά συνολικά στη σύγχρονη ιστορία του σωματείου! 

66b5650c5ddd96e14444de8015ec66d6_674470.jpg#asset:122342

Από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι και τον χειμώνα του 2007, ο Ίβιτς με χαμηλό μπάτζετ και έξυπνες κινήσεις, πιστώθηκε μεταγραφικές επιτυχίες σαν κι αυτές των Ζούλιο Σέζαρ, Σορεντίνο, Τσιρίλο, Τόζερ, Χετεμάι κ.α. Κάποιοι λένε ότι και η απόκτηση του Νάτσο Σκόκο έφερε τη δική του σφραγίδα... Μία ΑΕΚ που “χαροπάλευε” έφτασε να διεκδικεί ανοιχτά το πρωτάθλημα, ειδικά την πρώτη σεζόν (2004-2005) με τον Σάντος στο τιμόνι του προπονητή και τον Ντέμη στο προεδρικό... πηδάλιο, πετυχαίνοντας και τις παρθενικές τις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Λιλ (1-0) και την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν (1-0), τον Νοέμβριο του 2006... 

Ο Ίλια Ίβιτς φιλοδοξεί να γράψει ξανά ιστορία οδηγώντας την ΑΕΚ, ως τεχνικός διευθυντής τούτη τη φορά, στα “ιερά χώματα” της “Αγια Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης του έδωσε τα κλειδιά, τον απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος, και οι φίλοι της ομάδας αναπολώντας το παρελθόν τους, (ξανα)βλέπουν στο πρόσωπο του διοικητικού τους ηγέτη έναν... τίγρη που βρυχάται!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.