Ινφαντίνο: «Η FIFA είναι αντίθετη με τη μπλε κάρτα»

12:00 | 02/03/2024

Οριστικά φαίνεται ότι θα «παγώσει» το θέμα της εισαγωγής της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο. Οι νομοθέτες της IFAB αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο (2/3) και η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα περάσει.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή (1/3) και την άφιξη του στη συνεδρίαση της IFAB στη Σκωτία και τόνισε ότι η FIFA δεν είναι σύμφωνη με την εισαγωγή της μπλε κάρτας.

«Οι μπλε κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει για εμάς. Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη.

Ως πρόεδρος της FIFA δεν γνώριζα αυτό το θέμα και πιστεύω ότι η FIFA έχει λόγο στην IFAB. Στη FIFA είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις.

Μόλις όμως, το αναλύσει κανείς, καταλαβαίνει ότι η ουσία πρέπει να προστατεύεται: αυτή είναι η παράδοση. Η μπλε κάρτα δεν θα υπάρξει», ανέφερε ο Ινφαντίνο.

Η μπλε κάρτα θα οδηγούσε σε δεκάλεπτη αποβολή τον ποδοσφαιριστή που θα έκανε σκόπιμο φάουλ για να σταματήσει υποσχόμενη επίθεση ή έχει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.