Ιντερ Μαϊάμι: «Συγγνώμη» για την απουσία των Μέσι και Σουάρες από το φιλικό στο Χονγκ Κονγκ

08:31 | 09/02/2024

Η Ίντερ Μαϊάμι ζήτησε συγνώμη για την αδυναμία του Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα στο Χονγκ Κονγκ, μια καθυστερημένη απόφαση που εξόργισε τους οπαδούς και απογοήτευσε τους διοργανωτές, αλλά η ομάδα του MLS έκρινε ότι ήταν απαραίτητη.

Ο Αργεντινός σταρ, με το ρεκόρ κατάκτησης, οκτώ φορές, της Χρυσής Μπάλας, δεν έκανε ζέσταμα μπροστά στους 40.000 οπαδούς στο στάδιο του Χονγκ Κονγκ την περασμένη Κυριακή, καθώς εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο αποφάσισε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για τον ίδιο και τον συμπαίκτη του Λουίς Σουάρες να παίξουν.

«Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας, καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε απογοήτευση για την απουσία του Λιονέλ Μέσι και του Λουίς Σουάρες στον αγώνα της Κυριακής και λυπούμαστε που οι δύο παίκτες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν», ανέφερε η Ίντερ Μαϊάμι σε ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters την Πέμπτη (8/02).

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η καθυστερημένη απόφαση προκάλεσε απογοήτευση στους υποστηρικτές μας στο Χονγκ Κονγκ και στη διοργανώτρια της εκδήλωσης, την "Tatler Asia". Θεωρούμε όμως απαραίτητο να εκφράσουμε ότι οι τραυματισμοί είναι δυστυχώς μέρος του όμορφου παιχνιδιού και η υγεία των παικτών μας πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη.»

Ο σύλλογος του MLS ανέφερε ακόμη ότι όσον αφορά τους Μέσι και Σουάρες, ήθελαν να πάρουν την απόφαση εν ώρα αγώνα, ώστε να υπάρξει η πιθανότητα να είναι διαθέσιμοι για ν΄ αγωνιστούν.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο 36χρονος Μέσι μπήκε στο 60ο λεπτό στο φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι με την ομάδα της J-League, Βίσελ Κόμπε, στο Τόκιο, όπου ένα μεγάλος μέρος της κερκίδας στο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας παρέμεινε κενή, με μόλις 28.614 εισιτήρια να είχαν πωληθεί.

Οι θεατές στο "sold out" παιχνίδι του Χονγκ Κονγκ, στο οποίο η Ίντερ Μαϊάμι νίκησε με 4-1 μια τοπική ομάδα της League XI, ζητούσαν «επιστροφή των χρημάτων», ενώ η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι η διοργανώτρια εταιρεία "Tatler Asia" μπορεί να αντιμετωπίσει μείωση της χρηματοδότησης.

Η Επιτροπή Μεγάλων Αθλητικών Εκδηλώσεων (MSEC) είχε χορηγήσει 1.92 εκατομμύρια δολάρια για την εκδήλωση μαζί με επιχορήγηση 100.000 δολαρίων για τον τόπο διεξαγωγής, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η αμερικανική ομάδα δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ, αν οι οπαδοί ήταν "ανοιχτοί" στο να υποδεχθούν ξανά τον σύλλογο. «Οι παίκτες τραυματίζονται στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό δεν φταίει κανείς. Είναι ένα μέρος του όμορφου παιχνιδιού που είναι σκληρό και επηρέασε την επίσκεψή μας στο Χονγκ Κονγκ», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ίντερ Μαϊάμι.

«Καθώς συνεχίζουμε να καταναλώνουμε τα πρωτοσέλιδα και την αρνητικότητα προς τους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς, αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε την πραγματικότητα αυτών των αθλητικών τραυματισμών.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.