Ιωάννα Παπαθεοδώρου: Μαγεύει τους Αμερικανούς με τα γκολ της

17:08 | 17/05/2022

Aν μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που καταπλήσσει τα πλήθη στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ήρθε η ώρα να μάθουμε την 18χρονη Ιωάννα Παπαθεοδώρου.

Ποια είναι η νεαρή δεσποινίδα;

Παίζει ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο UMass Lowell στη Μασαχουσέτη της Βοστώνης με την ομάδα River Hawks και αναδείχθηκε η κορυφαία πρωτοετής αθλήτρια της σεζόν στο πανεπιστήμιό της, στα ετήσια αθλητικά βραβεία, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της πρώτης σκόρερ με 10 γκολ σε 15 αγώνες.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ για την ποδοσφαιρική ομάδα των UMass Lowell Athletics, ενώ παράλληλα είναι η δεύτερη καλύτερη για rookie παίκτρια στην ιστορία της Division 1 της NCAA Soccer.

Ποιος να το έλεγε άραγε όταν ξεκινούσε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών από τον Πανερυθραϊκό το 2011, η κόρη του Δημήτρη Παπαθεοδώρου και της Μαρίας Αντωνίου, ότι θα έφτανε να αγωνίζεται σε γήπεδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να διακρίνεται;

Λίγο πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ είχε στο παλμαρέ της ένα άλλο κατόρθωμα. Μέχρι τα 15 της αγωνιζόταν σε μικτή ομάδα με τα χρώματα της Κηφισιάς και ήταν το μοναδικό θηλυκό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ.

Πώς ένιωσε όμως για το βραβείο που πήρε η Ιωάννα, που έχει άλλα δύο αδέλφια, τον Χρήστο (22 ετών) και την Βασιλική (19 ετών);

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη. Πρώτη φορά παίρνω μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση με τόσο πολύ κόσμο και βραβεύομαι. Είναι σίγουρα μια επιβεβαίωση και ταυτόχρονα μια επιβράβευση για τους κόπους μου. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά για να πετύχω ακόμα περισσότερα πράγματα για την ομάδα μου και για εμένα προσωπικά».

Έχει δει βελτίωση σε αγωνιστικό επίπεδο λόγω της παρουσίας της στις ΗΠΑ, η διεθνής ποδοσφαιρίστρια με την Εθνική νεανίδων, που θαυμάζει τους Νεϊμάρ και Εμπαμπέ;

Όπως λέει η ίδια: «Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Έχω συμπαίκτριες διεθνείς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Τυνησίας, της Σερβίας και το να αγωνίζεσαι και να μπορείς να ανταποκριθείς σε τέτοιο επίπεδο σίγουρα σε ανεβάζει και αθλητικά. Σε τραβάει προς τα πάνω, σε βελτιώνει».

Όσο για τις συνθήκες και το πρωτάθλημα που βρήκε εκεί ήταν κατηγορηματική: «Το πρωτάθλημα στην Αμερική είναι αρκετά δύσκολο. Την αγωνιστική σεζόν έχουμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολλές φορές απαιτείται να αγωνιστούμε και δύο φορές τη βδομάδα. Και σε όλο αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τα ταξίδια για τους αγώνες αλλά και την καθημερινή παρουσία μας στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό κομμάτι».

Για τις διαφορές που βλέπει συγκριτικά με την Ελλάδα, μάλλον μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. Στέκεται στις αθλητικές υποδομές: «Έχουμε πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, έχουμε ένα προπονητικό επιτελείο τριών προπονητών, έχουμε γιατρό και φυσικοθεραπευτή καθημερινά στις προπονήσεις και γενικά οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση θυμίζουν επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου. Και το βασικότερο ίσως είναι ότι εδώ σου δίνεται η δυνατότητα να σπουδάζεις και ταυτόχρονα να κάνεις τις προπονήσεις σου και τους αγώνες σου χωρίς το ένα να λειτουργεί εις βάρος του άλλου».

Ποια είναι όμως τα επόμενα βήματα και οι στόχοι της: «Τα επόμενα βήματα μου είναι να πάρω πρώτα το πτυχίο μου και να έχω όλα τα χρόνια μου εδώ στην Αμερική, μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Και βέβαια τελειώνοντας από εδώ θα ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ επαγγελματικά πλέον σε κάποια ομάδα υψηλού επιπέδου».

Με τι άλλο όμως ασχολείται εκτός από το να παίζει ποδόσφαιρο και να διαβάζει τα μαθήματά της;

Της αρέσει να παίζει τάβλι και να παρακολουθεί Netflix έχοντας ως αγαπημένες σειρές «Lucifer» και «Quter Banks».

Πηγή: real.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.