Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ

11:43 | 22/06/2020

Η παράδοση - παραλαβή του κλειστού των Άνω Λιοσίων από την Πολιτεία στην ΚΑΕ ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για ιστορική μέρα.

Οι υπογραφές στο Μνημόνιο Συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων πλευρών, προκειμένου να μετακομίσει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΚΑΕ ΑΕΚ μπήκαν και πλέον η Ένωση βρίσκεται σε μία νέα εποχή έχοντας το δικό της "σπίτι".

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, η διοίκηση του ΣΕΦ και εκπρόσωποι των tae kwon do, πάλης, τζούντο, καράτε, παγκρατίου, ζίου ζίτσου, kick boxing και γουσού κουνγκ φου έδωσαν το "παρών" στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Όπως επίσης από πλευράς των παικτών της ΑΕΚ ήταν ο Νίκος Ζήσης, ο Μάρκους Σλότερ και ο Γιανίκ Μορέιρα.

Μετά την παράδοση-παραλαβή στην αρένα του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για ιστορική μέρα. "Για εμάς είναι ιστορική μέρα. Ένα αιώνιο πρόβλημα επιλύεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Η βασίλισσα ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της. Η ΑΕΚ αποκτά έδρα αντάξια της ιστορίας της. Με την στήριξη της πολιτείας σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους η τάξη αποκαθίσταται", ανέφερε αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και πρόσθεσε: "Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που υλοποίησε την υπόσχεση του. Ευχαριστώ τον υφυπουργό κύριο Αυγενάκη. Απέδειξε με τις δράσεις του αλλά και με φορολογικές παρεμβάσεις πως βοηθάει στον ελληνικό αθλητισμό. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που μας στήριξε. Η ΑΕΚ θα συνεργαστεί με τον δήμο Φυλής και θα στηρίξει το πρόγραμμα Φυλή 2021. Η κιτρινόμαυρη πολιτεία θα είναι κάτι που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει.

Ευχαριστώ το επιτελείο της ΑΕΚ όπως και τους χορηγούς που αγκάλιασαν το εγχείρημα. Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της διοίκησης βάλαμε στόχους και δεν κάναμε πίσω. Η κατάκτηση τίτλων, διεθνών τίτλων, η δημιουργία της ταινίας 1968, η διοργάνωση του πιο πετυχημένου Final Four καθώς και δράσης υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμού. Φτάσαμε στην κορύφωση με μια ιστορική συμφωνία. Για τους φίλους της ΑΕΚ θα πω ότι η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες ώρες. Αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών, όμως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι η ομάδα πρωταγωνίστρια. Τώρα έχουμε το σπίτι μας και ξεκινάμε δουλειά".

Όπως αναμενόταν, πλέον ξεκινάει ο αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης. Στόχος είναι η ομάδα να μπει στο νέο της γήπεδο πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για να γίνει πιο εύκολο το έργο για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του στο διάστημα της προετοιμασίας.

Αυγενάκης: «Καλωσορίζουμε την ΑΕΚ στα Λιόσια»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλωσόρισε την ΑΕΚ στα Λιόσια, επισημαίνοντας πως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για όλους. Δήλωσε την ικανοποίησή του για αυτό γεγονός και πως πλέον ξεκινά μία νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο Αυγενάκης:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για όλους. Ιδιαιτέρως για εμάς, τη διοίκηση του ΣΕΦ και όλα τα στελέχη. Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος. 16 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κυβέρνηση έβαλε μπροστά και έχουμε την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής. Είναι αξιοποίηση που γίνεται προς όφελος των δημοτών και αναβαθμίζουν την πόλη. Μια ολόκληρη περιοχή αναβαθμίζεται και ο αθλητισμός συμβάλλει στην τοπική οικονομία σε ναι δύσκολη περιοχή. Να μπει τάξη στις αθλητικές δομές διότι μίνι έτσι αναπτύσσεται ο ελληνικός αθλητισμός. Ήδη στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός των εγκαταστάσεων τένις, ολοκληρώνονται οι μελέτες για το στέγαστρο Καλατράβα. Το Ολυμπιακό χωριό πέρασε στην ΓΓΑ. Συζητείται η συνεργασία ομοσπονδιών για αναβάθμιση άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Παραχωρήθηκαν πολλά στρέμματα στον δήμο Κορυδαλλού και θα κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το μητρώο αθλητικών σωματείων. Η πλήρης διαφάνεια των ομάδων.

Μπορείς να σχεδιάσεις όταν ξέρεις τι έχεις. Επιχορηγούμε τα ερασιτεχνικά σωματεία με 12 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες και έμμεσες παροχές και ενισχύσεις των ομάδων έχουν φτάσει στα 40 εκατ. Σήμερα στα Λιόσια παρουσιάζουμε ένα απτό αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας που έχουμε να κάνουμε πράξη τα λόγια. Σεβόμαστε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά ήταν ως συνήθως πρόχειρη. Εμείς φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αλλεπάλληλες συναντήσεις ακούσαμε τις ανάγκες τους και βρήκαμε λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες για τη συμβολή τους.

Το υφυπουργείο αθλητισμού, ο δήμος Φυλής και η ΚΑΕ ΑΕΚ βρισκόμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεννόηση και τώρα φτάνουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο. Δίνουμε τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να διεξάγουν πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει το γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες για το γήπεδο όπως καθαρισμό και φύλαξη γηπέδου επί 24ώρου βάσεως. Έχοντας την απόλυτη προτεραιότητα οφείλει να διαθέτει χωρίς αντάλλαγμα για διοργάνωση και διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συμβολικό μίσθωμα για τη χρήση εγκαταστάσεων και εδώ και στο ΣΕΦ. Τέλος θέλω να τονίσω ότι καλωσορίζουμε και επίσημα την ΚΑΕ ΑΕΚ και τις ομοσπονδίες στο νέο και πλήρως ανανεωμένο σπίτι τους. Σήμερα ξεκινά μια καινούργια ημέρα για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.