Ιστορικό βράδυ στο ΝΒΑ: Το «f@ck this» στον ρατσισμό!

00:23 | 27/08/2020

Γράφτηκε ιστορία στο ΝΒΑ: Οι Μπακς και το ξέσπασμα του Λεμπρόν για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία

Η υπόθεση των πυροβολισμών στον Τζέικομπ Μπλέικ έχει προκαλέσει χαμό στο ΝΒΑ αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ και οι ομάδες αντιδρούν. Το ΝΒΑ προχώρησε σε οριστική αναβολή των τριών αγώνων του ΝΒΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/8), μετά την ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θυμίζουμε ότι το σοκαριστικό περιστατικό αστυνομικής βίας έγινε στην πολιτεία τους.

Λίγο νωρίτερα και ακριβώς μετά την απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 με τους Λέικερς, ο Λεμπρόν Τζέιμς ξέσπασε: "F@ck this, απαιτούμε αλλαγή" έγραψε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στα σόσιαλ μίντια παίρνοντας για ακόμα μία φορά θέση για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς της ιδιοκτησίας των Μπακς υπάρχει απόλυτη στήριξη στην απόφαση να μην κατέβουν στον πέμπτο αγώνα, ενώ οι Λέικερς στηρίζουν τους Μπακς και δεν θέλουν τον αγώνα στα χαρτιά.

Η Λίγκα, πάντως, θα ορίσει σε νέες ημερομηνίες τα παιχνίδια οπότε δεν υπάρχει θέμα τιμωριών και ουσιαστικά είναι μία συνολική κίνηση κατά του ρατσισμού και τις αστυνομικής βίας.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το βράδυ γράφτηκε ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό και δεν αποκλείεται οι αντιδράσεις αθλητών και ομάδων να γενικευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μπακς δεν κατέβηκαν στο Game 5 ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.