Ιταλία-Ισπανία: Η ανάλυση του Νιόπλια

21:28 | 06/07/2021

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε για τον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Euro

Ο Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας στην ιστοσελίδα SDNA, αναφέρθηκε στον πρώτο ημιτελικό του Euro, Ισπανία-Ιταλία, ανέλυσε την αναμέτρηση και γενικότερα μίλησε για την τρέχουσα διοργάνωση και τι του έχει αφήσει έως τώρα.

niopliasmesa.jpg#asset:319455


Αναλυτικά:

Για τη γεύση που του έχει αφήσει έως τώρα το Euro:

«Παρακολουθούμε το καλύτερο Euro γιατί υπήρχαν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όλοι οι μεγάλοι παίκτες. Μόνο ο Ζλάταν και ο Ράμος έλειπαν. Δεν είχαμε σχεδόν καθόλου τραυματισμός. Ημουν σίγουρος ότι θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Η παρουσία των μεγάλων ομάδων ανάγκασε τις λεγόμενες μικρές να παίξουν ακόμα καλύτερα για να μπορέσουν να τις αποκλείσουν.

Πολλές φορές μετράνε οι ποδοσφαιριστές, αυτοί που μπορούν να αλλάξουν ένα ματς. Οι τέσσερις ομάδες, όμως, των ημιτελικών είδαμε ότι στηρίζονται στο σύνολο. Όλες λειτουργούν ως ομάδα και γι' αυτό έφτασαν έως εδώ. Η Ιταλία για παράδειγμα δεν έχει έναν Τότι ή έναν Ντελ Πιέρο, αλλά ίσως να μην κολλούσαν σε αυτή την Ιταλία έτσι όπως παίζει».

Για το Ιταλία-Ισπανία:

«Η Ιταλία είχε αμυντικό ποδόσφαιρο και πρωτάθλημα. Πριν μερικά χρόνια οι παίκτες και οι προπονητές συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για το πως θα κάνουν καλύτερο το ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Μαντσίνι έχει πάρα πολλές ιδέες, δεν είναι μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχει δουλέψει σε τόσες ομάδες εκτός Ιταλίας και έχει πάρει πολλούς τίτλους. Ο καλύτερος παίκτης της Ιταλίας αυτή τη στιγμή είναι ο Ζορζίνιο. Έπαιξε σπουδαίο ρόλο και στην κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ιταλία είναι το φαβορί με την Ισπανία. Είναι ημιτελικός, είναι άλλη πίεση. Μπορούμε να πούμε, όμως, ότι αν προχωρήσει και το πάρει θα είναι άξια πρωταθλήτρια. Η Ισπανία από την άλλη βασίζεται στις βασικές αρχές του ισπανικού ποδοσφαίρου, αλλά τους λείπει το κερασάκι από την τούρτα. Βλέπετε ότι τους λείπει ο Ράμος στην άμυνα. Τους λείπει και το εύκολο γκολ μπροστά. Δημιουργούν, αλλά δεν έχουν τον εκτελεστή. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να περάσει η Ιταλία. Είναι κάτι καινούργιο. Επίσης, εμείς οι Ελληνες ταιριάζουμε με τους Ιταλούς. Έτσι πρέπει να παίζουμε. Δεν μπορούμε να παίξουμε σαν την Ισπανία. Γι' αυτό όλοι οι Έλληνες που πηγαίνουν στην Ιταλία παίζουν. Είμαστε πιο κοντά ποδοσφαιρικά στην Ιταλία.»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.