Και γιατί να σωθεί;

SMS
14:30 | 12/03/2019

Αν δούμε τους στεγνά τους αριθμούς ο ΟΦΗ έρχεται μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα.

Μόλις 19 βαθμοί σε 24 αγώνες. Είκοσι γκολ υπέρ, 37 κατά. Τρεις νίκες, 10 ισοπαλίες, 11 ήττες. Ο απολογισμός του ΟΦΗ έως τώρα. Η σκληρή πραγματικότητα που λέγαμε.

Από κάτω ο Απόλλων Σμύρνης, η χειρότερη ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα με μόλις 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, οι δύο εξ αυτών κόντρα στον ΟΦΗ. Πάνω από την κρητική ομάδα ο Λεβαδειακός με 1 βαθμό παραπάνω και 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 14 ήττες. Λίγο πιο πάνω ο ΠΑΣ Γιάννινα με μία νίκη περισσότερη.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται εκεί που του αξίζει. Κανείς δεν τον «έκλεψε», ουδείς του στέρησε κάτι. Μόνο ο ίδιος «έβγαλε τα μάτια του» με τα ίδια του τα χέρια. Μέσα στην τριάδα των χειρότερων ομάδων του τρέχοντος πρωταθλήματος. Κατάφορη αδικία στον ίδιο του τον εαυτό. Μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

«Και γιατί να σωθεί;», θα έλεγε κάποιος; Γιατί να πάρει, έστω την ύστατη στιγμή, κάτι που αξίζουν περισσότερο άλλες ομάδες. Αυτό, βέβαια, είναι υποκειμενικό. Κανείς φίλαθλος δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται. Μόνο που στον ΟΦΗ που βλέπουμε εφέτος δεν αξίζει κάτι διαφορετικό έτσι όπως τα έκανε. Και η αγωνιστική πτώση -αν τελικά αυτή έρθει- θα είναι ένα πάθημα που μπορεί να γίνει μάθημα. Φτου κι από την αρχή. Με σωστή δουλειά και σωστά υλικά. Για να μην επαναληφθούν χρονιές σαν την εφετινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εφτάψυχος ο ΟΦΗ: δείτε τη βαθμολογία της Super League

Ο... special χαρταετός του Μπούση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.