Και πώς θα τελειώσουν αυτά τα πλέι οφ;

SMS

Αναρωτιόμαστε πώς, μέσα σε μία ατμόσφαιρα «μπαρούτι», θα τελειώσουν, αν τελειώσουν, τα εφετινά πλέι οφ...

Μη πείτε πως πέσατε από τα σύννεφα. Από τις δηλώσεις των Μαρινάκη και Μπέου μέχρι τη γκρίνια του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία είναι ένα ελληνικό ποδόσφαιρο δρόμος. Της ανυποληψίας, της μεμψιμοιρίας, των επικίνδυνων διαιτητών και της νοοτροπίας «τα θέλω όλα δικά μου».

Τα πλέι οφ της Super League, αυτά τα περιβόητα πλέι οφ που -ταραρατατα- είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών, άρχισαν. Και πώς άρχισαν; Ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές, καταγγελίες για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, γκρίνια γενικότερη, αμφισβήτηση για τους περίφημους ξένους διαιτητές και τον κόσμο να «βράζει» μπαίνοντας σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της έντασης που δεν ξέρουμε που θα βγάλει.

Αναρωτιόμαστε πώς γίνεται σε ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούν τέσσερις ομάδες να βρεθούν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί ομαλά. Προσέξτε, αυτοί που φωνάζουν τώρα θα έρθει η στιγμή που θα κάνουν... ησυχία και θα φωνάζουν οι άλλοι. Άπαντες είναι σε στάση... πολέμου περιμένοντας την αφορμή.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα γεννοφάσκια του είναι άμοιρο των δήθεν «μεγάλων» που το ορίζουν. Χτισμένο πάνω στη διαιτητολαγνεία και το σαθρό πλαίσιο που δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες για να θεωρούν άπαντες εαυτούς αδικημένους.

Τρομαρά μας που θέλουμε και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ανταγωνιστικά πλέι οφ. Όταν καλά-καλά δεν μπορούν οι επικεφαλής να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή τους και να κάνουν τα βασικά. Όταν οι επικεφαλής δεν μπορούν να διασφαλίσουν συνολικά ένα καλό και αξιόπιστο πρωτάθλημα.

Οι ξένοι διαιτητές μας μάραναν. Έρχονται να συνθέσουν την έτσι κι αλλιώς πληγωμένη εικόνα της διαιτησίας. Είδαμε και τους εδώ ελίτ. Κάντε το εικόνα στο μυαλό σας: να ήταν παίκτης του ΟΦΗ αντί του Άμραμπατ ή να γινόταν το χέρι του Χατζισαφί από παίκτη του ΟΦΗ. Οι τηλεκριτικοί θα ανακάλυπταν μία φανταστική διαιτησία και τα γραφεία Τύπου θα... έπαιρναν ρεπό. Ή μήπως νομίζετε πως ο Λουτσέσκου, που διατείνεται πως λέει πάντα την αλήθεια, θα έπαιρνε θέση αν η ομάδα του έπαιρνε κάποιο σφύριγμα; Τροφή για σκέψη. Ρητορικό ερώτημα.

Όλα αυτά, λοιπόν, τα... ωραία έγιναν μόλις την 1η αγωνιστική των πλέι οφ. Κι έχουμε μπροστά μας ακόμη εννέα. Εννέα, δηλαδή, αφορμές για να συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα και να γιγαντωθεί η πόλωση. Σε ένα πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς είναι δομημένο για να συγκεντρώνει τα βλέμματα στους «μεγάλους» και στις παθογένειες του. Iσονομία απαιτείται. Για όλους. Όχι κατά το δοκούν, Μόνο έτσι θα γίνει το πρωτάθλημα το καλύτερο των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Καταγγέλλει Μπαλτάκο ο Καρυπίδης: «Θα γ@@@@ω και εσένα και όλο τον Άρη!»

Ανακοίνωση Άρη κατά διαιτησίας και Λουτσέσκου

Ανακοίνωση του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο: «Διαιτησία που αλλοιώνει τα πλέι οφ»

Καταγγελία της ΑΕΚ για φραστική επίθεση του Σένκεφελντ στον Αλμέιδα!

Πλέι άουτ: Η βαθμολογία μετά από την 1η αγωνιστική

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.