Και το αυτονόητο είδηση είναι

Απόψεις

Η ξεκάθαρη στήριξη της διοίκησης του ΟΦΗ στον Βάλντας Νταμπράουσκας και η... μίρλα που σχολίασε ο Λυσάνδρου.

Η συζήτηση με τον Μηνά Λυσάνδρου, καθιερωμένη πια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν έβγαλε ειδήσεις, ως προς το απρόσμενο, αλλά καμιά φορά και τα αυτονόητα είδηση είναι. Το να λέει, για παράδειγμα, ότι υπάρχει στήριξη στον Βάλντας Νταμπράουσκας είναι κάτι αναμενόμενο, αλλά έδιωξε και τις όποιες σκιές υπήρχαν πάνω από το όνομα του Λιθουανού. Στο Ηράκλειο είμαστε, όλο και φτάνουν στα αυτιά οι καφενειακές συζητήσεις δεξιά κι αριστερά, όλο και κάποιος θα άκουσε για τις «δύσκολες μέρες» του Νταμπράουσκας που τον στηρίζει μόνο ο Λυσάνδρου.

Ε, όπως φάνηκε μετά τα όσα είπε χθες στο ΒΑΚ, δεν τον στηρίζει μόνο ο ίδιος, αλλά ολάκερος ο οργανισμός. Κι αυτό φαίνεται από την έναρξη των συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του. Οταν δεν είσαι σίγουρος για κάποιον, δεν προσπαθείς να τελειώσεις ένα τόσο σημαντικό θέμα από τώρα. Το αφήνεις προς το τέλος, βλέποντας και κάνοντας. Ο Νταμπράουσκας δεν θα κριθεί τον Μάιο, κρίνεται καθημερινά και αν μη τι άλλο παρά την αγωνιστική κρίση που περνάει ο ΟΦΗ, το πρόσημο της δουλειάς του είναι θετικό.

Το αν έχει εμμονές και έχει κάνει λάθη δεν είναι θέμα που μπορεί να τεθεί ως προς συζήτηση όταν κλείσουν οι πόρτες για τις τελικές επαφές. Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν, εμμονές έχουν όλοι οι προπονητές.

Εντάξει, άκουσε κι ο Λιθουανός τα... σχολιανά του. Τον περάσαμε γενεές δεκατέσσερις. Έχει κι αυτός το ντεφορμάρισμά του, τον έχει πάρει η μπάλα, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η καταστροφολογία και η αποδόμηση.

Καλό είναι, λοιπόν, να τονίζονται τα αυτονόητα. Η διοίκηση στηρίζει τον Νταμπράουσκας κι αυτό είναι ένα καλό μπουστάρισμα για τον 46χρονο προπονητή όπως καλό είναι για κάθε προπονητή που βλέπει ότι τον εμπιστεύονται. Τώρα καλείται να βγάλει τον ΟΦΗ από αυτόν τον αγωνιστικό κατήφορο και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα για να ξανακερδίσει τον κόσμο και να μπει ένα τέλος στη μίρλα.

Αυτή τη μίρλα προσπάθησε να φρενάρει χθες ο Λυσάνδρου θέλοντας να υπενθυμίσει σε όλους πως ούτε η χρονιά τελείωσε ούτε έχει χαθεί ο στόχος. Καταλαβαίνει τον κόσμο και τα παράπονά του, αλλά δεν καταλαβαίνει μία κατάσταση που μοιάζει... με το τέλος του κόσμου.

Βάλσαμο η διακοπή του πρωταθλήματος, μάλλον βάλσαμο και τα όσα είπε ο CEO του ΟΦΗ. Ειδικά αφού πέρασαν μέρες από το εφιαλτικό βράδυ κόντρα στον ΠΑΣ και οι φλέβες στο λαιμό επανήλθαν στη θέση τους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.