Και το όνομα αυτού… Κάιλ Εμπεσίλιο

19:19 | 11/07/2018

Ο γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου 1994 Κάιλ Εμπεσίλιο είναι ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στον ΟΦΗ.

Δεν έμεινε για… πολύ άγνωστος ο παίκτης που προπονείται αυτές τις ημέρες με τον Όμιλο. Πρόκειται για τον 24χρονο Ολλανδό μέσο Κάιλ Εμπεσίλιο, έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο πριν μερικά χρόνια… μιλούσε όλη η Ευρώπη και έφτασε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Βενγκέρ και να υπογράψει στην Άρσεναλ! 

Ο Εμπεσίλιο έγινε ευρύτερα γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα το 2011, όταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 που έγινε στη Σερβία, οδήγησε την Ολλανδία στην κατάκτησή του και ο ίδιος αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης! Γεννημένος στο Ρότερνταμ ο Εμπεσίλιο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Φεγενορντ από την οποία έφυγε το 2010 για να μετακομίσει στην Αγγλία και την Άρσεναλ! 

Στους κανονιέρηδες όμως παρά τα τρία χρόνια που έμεινε, δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και την Τβέντε το 2013. Από εκεί δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ (2015-2016, 5 συμμετοχές), στη Ντεν Χάαγκ (2016, 6 συμμετοχές), ενώ συνολικά με την Τβέντε από το 2013 μέχρι το 2017 είχε 60 παρουσίες. 

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς 2016-2017 επέστρεψε στην Τβέντε, όπου με τη δεύτερη ομάδα της έπαιξε σε 9 ματς. Τελευταία του ομάδα, ήταν η δεύτερη της Ναϊμέγκεν όπου έπαιξε σε 1 παιχνίδι. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Ολλανδίας. Με την U16 (9 συμμετοχές, 2 γκολ), U17 (13 συμμετοχές, 5 γκολ), U19 (16 συμμετοχές, 4 γκολ), U21 (9 συμμετοχές). 

Παρά το σημαντικό ξεπέταγμά του τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Εμπεσίλιο δεν είχε την ανάλογη ανοδική πορεία στην καριέρα του. Το αντίθετο… Για το λόγο αυτό και παρά τις καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν, ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλει να τον δει ιδίοις όμμασι, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Προσώρας δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την εικόνα που παρουσιάζει, καθώς είναι λίγες οι ημέρες που βρίσκεται με την ομάδα, κάτι που θα γνωστοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα. 

*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Ανδρέα Πρινάρη, για τη συμβολή του στο θέμα. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.