Και τώρα να... σάξει τον Άρη

Απόψεις

Η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ σε ένα must win παιχνίδι. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Χωρίς να δώσει παιχνίδι και ο ΟΦΗ έχασε ελάχιστα πράγματα από την 13η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε (ξανά με τα χίλια ζόρια), ο ΠΑΣ το ίδιο, ο Παναθηναϊκός επίσης, ο Άρης έχασε (ξανά) από τον Ολυμπιακό. Απολογισμός με ένα ματς λιγότερο; Στο -4 από ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, στο -1 από τον Παναθηναϊκό και στο +1 από τον Άρη.

Και τώρα πάμε στην Πέμπτη. Στον «τελικό» του ΟΦΗ λίγο πριν κλείσει το 2021. Ένας από τους δύο «τελικούς», ο άλλος πάλι με τον Άρη στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Κάθε πράγμα, όμως, στον καιρό του, προέχει ο Άρης... του πρωταθλήματος.

Ο Όμιλος πάει την Πέμπτη στο Γεντί Κουλέ να υποδεχθεί τους Θεσσαλονικείς και να χτίσει μία σημαντική διαφορά στη μάχη για τα πλέι οφ. Τα πράγματα είναι απλά: κερδίζει τον Άρη και τον πηγαίνει στο +4 με ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο ΟΦΗ αποκτάει ένα σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας και ταυτόχρονα διατηρεί την επαφή με τα... πάνω στρώματα. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει ο Όμιλος οφείλει να κοιτάζει προς τα πάνω όχι μόνο τους από κάτω.

Η ομάδα του Νιόπλια θα παίξει μία μέρα μετά τα παιχνίδια των συνδιεκδικητών. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ (ιδανικό για τον ΟΦΗ ένα Χ σε αυτό το ματς) και ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός με τον Απόλλωνα (παραμένει βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει και αυτό το παιχνίδι του Απόλλωνα). Την επόμενη μέρα ο ΟΦΗ θα παίξει με τον Άρη γνωρίζοντας τα αποτελέσματα στα άλλα ματς. Λίγη σημασία έχει βέβαια, αφού έτσι κι αλλιώς η κρητική ομάδα πρέπει να στοχεύσει στο τρίποντο.

Κρίσιμη αγωνιστική, κρίσιμος αγώνας, αλλά όλα στο χέρι του ΟΦΗ. Αυτός κρατάει την τύχη του. Ένα ματς χρωστούμενο και ένας Άρης στο γήπεδό του. Ιδανικός συνδυασμός για να εδραιωθεί στις θέσεις των πλέι οφ και να μην αισθάνεται μεγάλη απειλή από τις από κάτω θέσεις. Να... σάξει τον Άρη και να πάει παρακάτω. Must win παιχνίδι όπως λένε και στο χωριό μου. Και αυτό το ξέρει καλά ο Νίκος Νιόπλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραμένει η αγωνία με Βούρο

H βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.