Και τώρα… πάει για πρωτάθλημα

SMS
08:16 | 11/02/2019

Ο Γιούχτας κρατάει… κάτω την μπάλα, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, πάει πλέον για το πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι-πριν καν ξεκινήσει η σεζόν-ήταν δεδομένο πως οι Αρχανιώτες θα ανήκαν στο γκρουπ των ισχυρών στην κατηγορία. Η δομή της ομάδας ήταν τέτοια, που ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπαιρνε πρωταγωνιστικό ρόλο στον 5ο όμιλο. Ναι μεν το ρόστερ δεν είχε ιδιαίτερο… βάθος, ωστόσο η ποιότητα και το ταλέντο… ξεχείλιζαν. Η φιλοσοφία, βέβαια, ήταν συγκεκριμένη. Κάθε ματς ξεχωριστά, κάθε ματς για τη νίκη και όπου βγει.

Οι τόνοι γενικότερα ήταν χαμηλοί, όπως και παραμένουν, ωστόσο με 8 αγωνιστικές ν’ απομένουν, το σύνολο του Μηνά Πίτσου είναι ξεκάθαρο ότι… πάει για πρωτάθλημα. Με την εξέλιξη, μάλιστα, της κούρσας και το -1 από την κορυφή, οι «πράσινοι» φαίνεται πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Διαθέτουν, εξάλλου, αρκετές μονάδες που ξέρουν από πρωταθλητισμό, που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες και διαθέτουν τη στόφα για να «σηκώσουν» την ομάδα στις κρίσιμες στιγμές. Το ίδιος και ο έμπειρος τεχνικός, που και τη φετινή περίοδο καταθέτει τα διαπιστευτήρια του για την αξία του. Και ο μεγαλύτερος «σύμμαχος» του Γιούχτα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πως δεν υπάρχει άγχος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο σύλλογος των Αρχανών θα το ψάξει, αλλά δε θα… τρελαθεί κιόλας αν δεν έρθει ο τίτλος. Δεν έχει, δηλαδή, την… κάψα του Εθνικού ή του ΟΦΙ. Και αυτός ο παράγοντας ίσως επηρεάσει τη «μάχη» για την πρωτιά.

Ο Γιούχτας, επίσης, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει να χάσει σχεδόν 3 μήνες (από τις 18 Νοεμβρίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό) και στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις του μετράει 5 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Στα εναπομείναντα ματς απαιτείται κατάλληλη αγωνιστική και πνευματική διαχείριση, αλλά οι «πράσινοι» δείχνουν να… ξέρουν τα βήματα.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.