Κακοκαιρία Avgi - Κρήτη: Πού έχει χιονίσει, που πρέπει να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί

10:15 | 30/01/2024

Εκχιονισμός και ολισθηρότητα από Αμιρά ως Κερά Άνω Βιάννου - Ολισθηρότητα προς οροπέδιο Αρμένων Σητείας - Χιόνι χωρίς προβλήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η προετοιμασία ήταν μεγάλη και ο συντονισμός "χειρουργικός", ενόψει της επέλασης του προβλεπόμενου χιονιά. Ωστόσο η κακοκαιρία Avgi αποδείχθηκε ... μαλακή στην Κρήτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να "πέφτουν έξω".

Ως αυτή την ώρα η κακοκαιρία δεν έχει δείξει "σκληρό πρόσωπο", με χιονοπτώσεις να καταγράφονται στον Ομαλό και σε μικρό βαθμό στα Αμιρά και στον Ομαλό Βιάννoυ, ενώ στα μέρη όπου παραδοσιακά "το στρώνει" - Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου - η χιονόπτωση είναι ήπια και δεν προκλήθηκαν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου, έχει περίπου 5-10 εκατοστά χιονιού, ενώ πολύ είναι το χιόνι στους Ποτάμους, χωρίς πάντως προβλήματα. Πολύ ισχυροί είναι οι άνεμοι, δυσχεραίνοντας και τις μετακινήσεις, ενώ συστήνεται η αποφυγή των μετακινήσεων όταν δεν είναι απαραίτητο.

Στο Ηράκλειο, κατολίσθηση σημειώθηκε στην Πύργου, με συνεργείο να σπεύδει για αυτοψία, ενώ υπάρχει σε ετοιμότητα τσαπάκι στον Άγιο Μύρωνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.