Κακοκαιρία: Συναγερμός στην Κρήτη για πλημμυρικά φαινόμενα

11:58 | 28/11/2022

Με επικίνδυνα φαινόμενα μας αποχαιρετάει ο Νοέμβριος

Συναγερμός έχει σημάνει στους μετεωρολόγους για το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο αναμένεται την Τετάρτη και θα επηρεάσει με μεγάλα ύψη βροχής ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, μέσα σε αυτά και την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού.

«Η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ’ ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά το σημερινό, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές» τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος.

Πρόσθεσε ότι θα δούμε τις λεπτομέρειες και αύριο για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, αλλά είναι μια μέρα αρκετά επικίνδυνη.

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.