Κάκος - Βαρούχας συμφώνησαν για το πέναλτι - διαφωνεί ο Σπάθας

08:56 | 07/11/2022

Πανομοιότυπες οι απόψεις των δύο τηλεκριτικών διαιτησίας για την πολυσυζητημένη φάση του πέναλτι στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

Στην ανάλυσή του στην Αθλητική Κυριακή, ο ΠαναγιώτηςΒαρούχας συμφώνησε με όλες τις αποφάσεις του Κέλετ στις κρίσιμες φάσεις. Αρχικά μίλησε για μία φάση στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, τόνισε όμως ότι δεν υπήρξε παράβαση αφού ο Ντόι και ο Βέρμπιτς κοντραρίστηκαν ώμο με ώμο.Για την πολυσυζητημένη φάση στις καθυστερήσεις, ο παλαίμαχος διαιτητής υποστήριξε ότι ορθώς σφυρίχθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού μετά από παρέμβαση του VAR.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας, ο Άβιλα σήκωσε το χέρι του και χτύπησε τον Ιωαννίδη μεταξύ στήθους και σαγονιού, προκαλώντας την πτώση του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η παράβαση έγινε εντός μεγάλης περιοχής.Από την πλευρά του, ο Τάσος Κάκος συμφώνησε επίσης με την υπόδειξη πέναλτι.

«Νομίζω είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Ο αμυντικός κάνει μία αψυχολόγητη ενέργεια, ο οποίος κοιτάζει τον αντίπαλο, προσπαθεί να τον εμποδίσει να πάει προς τη μπάλα, απλώνει το χέρι του και τον χτυπά. Ο διαιτητής θεωρεί πως είναι εκτός περιοχής και σφυρίζει για φάουλ. Όμως ο VAR του συνέστησε να κάνει ανασκόπηση και να δει και αυτός πως είναι μέσα στην περιοχή και υπάρχει πέναλτι και ο διαιτητής το έδωσε μετά. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Απλώνει το χέρι του. Την παράβαση την έδωσε αλλά είναι οριακό αν είναι μέσα ή έξω αλλά το VAR τον βοήθησε να πάρει την απόφαση» , είπε ο Τάσος Κάκος στην εκπομπή του Open.

Λάθος η απόφαση του διαιτητή, λέει ο Σπάθας


Μιλώντας στο Mega, ο παλαίμαχος διαιτητής εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του διαιτητή Κέλετ ήταν λανθασμένη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι" και λέγοντας ότι ο ρέφερι τίναξε το ντέρμπι στον αέρα με την υπόδειξή του.

Ο Ηλίας Σπάθας ανέλυσε την επίμαχη φάση και υποστήριξε ότι η επαφή του Άβιλα με τον Ιωαννίδη είναι μία "φυσιολογική ποδοσφαιρική κίνηση, που συμβαίνει πολλές φορές σε κάθε παιχνίδι".

Πρόσθεσε ότι και ο Ιωαννίδης κάνει επαφή με τον Άβιλα, χρησιμοποιώντας το δεξί του χέρι, ενώ ανέλυσε πως η επαφή του Άβιλα με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού είναι ελαφρά και δεν γίνεται σε επικίνδυνο σημείο, όπως ο λαιμός ή το κεφάλι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.