Κακός ο ΟΦΗ: Πρεμιέρα... με το αριστερό

ΟΦΗ

Ο Όμιλος ήταν νευρικός, νωθρός και άγευστος στο 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στην πρεμιέρα του στην Super League 1, ήταν «άχρωμος» και ξεκίνησε με εντός έδρας «στραβοπάτημα» τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Στάικος και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Οι Σαρδινέρο και Βαζ αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της επίθεσης και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

«Έπεσε» μετά το 25’ και το… πλήρωσε

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου από το ξεκίνημα ανέλαβε τα «ηνία» του ματς. Είχε την κατοχή, ήλεγχε το ματς και στο 5’ θα μπορούσε να προηγηθεί, όταν από λάθος της άμυνας ο Φιγκεϊρέντο… τσίμπησε την μπάλα, όμως ο Κνετ απέκρουσε.

Και ενώ οι «ασπρόμαυροι» είχαν υπομονή στην κυκλοφορία τους, ήταν νευρικοί σε ορισμένες μεταβιβάσεις τους και οι προσπάθειες τους έμεναν ημιτελείς.

Η υπεροχή τους, δηλαδή, ήταν ανούσια, αν και στο 21’ ο Ναμπί είχε μία καλή στιγμή με σουτ μέσα από την περιοχή.

Όσο περνούσε η ώρα, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους και ισορροπούσαν. Ο ΟΦΗ δεν είχε καλό ρυθμό και η απόδοση του μετά το 25’ κυμάνθηκε στα… ρηχά.

Ο Όμιλος δεν απειλούταν, αλλά δεν απειλούσε κιόλας. Μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, αφού τότε οι «κυανοκίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Βούρου, που έδωσε μέσω VAR o Σκουλάς.

Ο Μάζουρεκ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ξέσπασμα μικρής διάρκειας

Και στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα του Σίμου δεν είχε ψυχραιμία και φαντασία στο παιχνίδι της και το συγκρότημα του Χάβου δεν αισθανόταν κίνδυνο.

Με την είσοδο στην αναμέτρηση των Μεγιάδο και Νέιρα στο 53’, οι γηπεδούχοι έδειξαν αμέσως πιο… ζωηρή διάθεση.

Οι δύο Αργεντινοί ανέβασαν την ένταση του ΟΦΗ και στο 60’ ήρθε η ισοφάριση μ’ ένα εκπληκτικό τέρμα. Έπειτα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ο Βαζ σέντραρε συρτά, ο Φιγκεϊρέντο άφησε την μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Νέιρα με υπέροχο πλασέ ισοφάρισε (1-1).

Το μομέντουμ είχε πια περάσει στην πλευρά των «ασπρόμαυρων», που είχαν ανέβει. Το ξέσπασμα του ηρακλειώτικου συλλόγου, πάντως, δεν είχε διάρκεια. Ναι μεν είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν έφτιαχνε φάσεις.

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του Παναιτωλικού, ο οποίος άντεχε χωρίς πρόβλημα. Μέχρι και το φινάλε ο ΟΦΗ δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος (74’ Ουές), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος, Σακόρ (53’ Μεγιάδο), Ναμπί (53’ Νέιρα), Σαρδινέρο, Βαζ (79’ λ.τρ. Γρίβας), Φιγκεϊρέντο (74’ Γκαργκαλατζίδης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Ματσόλα (81’ Βέργος), Ντάλσιο, Ντίαθ, Τζανακάκης (73’ λ.τρ. Τζανακάκης), Κωνσταντόπουλος, Τσιγγάρας (86’ Ταχάρ), Λιάβας, Μάζουρεκ (86’ Μεντόζα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Στο «Γεντί Κουλέ» ο Μπούσης

Ενός λεπτού σιγή για τον Γιαλαμά

Με πέναλτι-VAR το γκολ του Παναιτωλικού

Κόσμος στα μπαλκόνια, συνθήματα στα μεγάφωνα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.