Καλά έκανε και πούλησε τον Ισέκα, το μετά είναι το θέμα

Απόψεις

Με 1.2 εκ. ευρώ βάζεις κορδέλα στον παίκτη και βγαίνεις στην αγορά με ζεστό χρήμα για τον αντικαταστάτη του.

Αποκτάς ελεύθερο ποδοσφαιριστή που λίγοι τον ήξεραν, οι πολύ ψαγμένοι, ας μη κρυβόμαστε. Τα σχόλια που ακολουθούν για ττη συγκεκριμένη μεταγραφή δεν είναι ενθουσιώδη, η πλειοψηφία του κόσμου του ΟΦΗ είναι συγκρατημένος. Ελάχιστους μήνες μετά, ο Άαρον Ισέκα, περί ου ο λόγος, αποχωρεί από τον ΟΦΗ, ο οποίος βάζει στα ταμεία του 1.2 εκατομμύρια ευρώ και διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10%. Αυτομάτως η συγκεκριμένη πώληση είναι η μεγαλύτερη επί εποχής Μπούση, ξεπερνώντας αυτές των Φιγκεϊρέντο και Μανδά, οι οποίες ήταν επταψήφιου νούμερου, άλλα κάτω από τα χρήματα που ξόδεψε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τον Βέλγο επιθετικό. Και ξαφνικά ο Ισέκα έγινε ο... αναντικατάστατος.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί ο ΟΦΗ πούλησε τον Ισέκα και πως έγινε αυτό όταν προ ημερών ο Βέλγος παρουσιαζόταν ως βασικό στέλεχος της ομάδας.

Πρώτον, για να πουληθεί ο Ισέκα ρωτήθηκε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος έδωσε το «οκ» αρκεί να αντικατασταθεί ο ποδοσφαιριστής και μάλιστα το γρηγορότερο δυνατόν.

Δεύτερον, ο ΟΦΗ δεν είχε καμία διάθεση να δώσει τον Ισέκα γιατί όντως ο Δέλλας τον θεωρούσε βασικό μέλος της ομάδας. Η Βοϊβοντίνα που έκανε πρώτη την προσέγγιση και μάλιστα με δύο προτάσεις, δεν ικανοποίησε τον ΟΦΗ. Έλα, όμως, που τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε με μεγάλη πρόταση και αυτομάτως τα δεδομένα άλλαξαν. Όταν μιλάμε για επταψήφιο νούμερο, για παίκτη που ο ΟΦΗ απέκτησε με μικρό κόστος ως ελεύθερο, η κουβέντα μπαίνει σε διαφορετική βάση.

Αν θεωρεί κάποιος ότι με πρόταση άνω του 1 εκατομμυρίου το παίζεις δύσκολος αντί να βάλεις κορδέλα στον ποδοσφαιριστή και να τον στείλεις στην ομάδα που προσφέρει τόσα χρήματα, τότε μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και πώς αυτό έχει εξελιχθεί. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι όλοι τον παίζουν Αλαφούζοι και Μελισσανίδηδες και λένε «όχι» σε τρελά λεφτά για τον Ιωαννίδη και τον Γκαρσία.

Ας με συγχωρέσει ο Ισέκα, μία χαρά ποδοσφαιριστής είναι, αλλά αναντικατάστατος δεν είναι. Και όταν έχεις ζεστό χρήμα από την πώληση μπορείς (και οφείλεις) να τον αντικαταστήσεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δεν είναι δα και η καταστροφή με την αποχώρησή του. Καταστροφή θα είναι να μην βρεθεί ο κατάλληλος επιθετικός και να μην εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ το οικονομικό όφελος που προέκυψε από την πώλησή του. Σε αυτή την περίπτωση θα θυμηθούν όλοι πόσο καλός και απαραίτητος ήταν ο Βέλγος, ακόμα κι εκείνοι που όταν ανακοινώθηκε η πρώτη τους αντίδραση συνοδεύτηκε από ειρωνεία. Και ο ΟΦΗ θα έχει κερδίσει χρήματα, αλλά και μπόλικη γκρίνια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.