Κάλεσμα Ροκάκη για να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν τα Χανιά

18:05 | 26/05/2022

Τα χαρτιά του άνοιξε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χανιά Αντώνης Ροκάκης για το μέλλον της ομάδας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έκανε τον απολογισμό των τελευταίων χρόνων και τόνισε ότι η ΠΑΕ Χανιά χρειάζεται την στήριξη των Χανιωτών ώστε να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Ο Ροκάκης δήλωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι 6 Ιουνίου ώστε να μπορέσει η ομάδα να κάνει τον προγραμματισμό της. Μάλιστα δε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χανιά τόνισε ότι αν δεν έχει βρεθεί κάποιος μέχρι τότε θα γίνει αναπροσαρμογή των στόχων της ομάδας που αυτόματα σημαίνει την παραμονή του στην ομάδα αλλά σαφέστατα με χαμηλότερο μπάτζετ.

Ο Αντώνης Ροκάκης τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συμπαίκτες που επιθυμούν να σταθούν δίπλα στην υπάρχουσα διοίκηση ώστε να μπορέσουν να τρέξουν μαζί τα θέματα της ΠΑΕ, ενώ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν άνθρωποι να μπουν στην διαδικασία να έρθουν δίπλα στην ομάδα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντώνη Ροκάκη:

Αναλυτικά όσα είπε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που οι εκπρόσωποι του Τύπου μας τιμάτε και σήμερα με την παρουσία σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί με επαγγελματισμό και αξιοπιστία στέκεστε δίπλα στο Χανιώτικο Αθλητισμό, όπως και στην ποδοσφαιρική ομάδα των Χανίων.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται από τη Διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών για την παγκόσμια Κοινωνία, την Οικονομία και τον Αθλητισμό. Αναπόφευκτα και ο τόπος μας αντιμετωπίζει ακόμα τις σκληρές συνέπειες της πανδημίας Covid-19, σε συνδυασμό με τις πιεστικές επιπτώσεις των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία. Οι Έλληνες φίλαθλοι με θλίψη, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε για τα διοικητικά και οικονομικά αδιέξοδα ακόμα και ιστορικών συλλόγων με μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό. Εμείς, στη Διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά, ιδιαίτερα στο σημερινό κρίσιμο «σταυροδρόμι» συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμισμό την ανοιχτή επικοινωνία μας με τους Χανιώτες φιλάθλους:

• Οφείλουμε να τους παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας για τη μέχρι σήμερα Αθλητική και Κοινωνική μας πορεία.

• Έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις ιστορικές προκλήσεις για το Μέλλον των Χανίων μας.

Τα τελευταία χρόνια, στην ΠΑΕ Χανιά, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε με Πάθος. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε όχι μόνο σε χρήματα αλλά και στις Αξίες μας. Όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά και στα παιδιά μας. Να αναπτύξουμε ένα νέο αθλητικό πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που πριν 5 χρόνια τοποθέτησε τα θεμέλια για να ενώσει τα ποδοσφαιρικά Χανιά κάτω από την περήφανη «σημαία» της ομάδας με το βαρύ όνομα του τόπου μας, διανοίγοντας νέες προοπτικές για το Αύριο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με την καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητικών επιτελείων, μοιραστήκαμε μαζί τους και τους ευχαριστούμε το κοινό μας «Πάθος που Αξίζει», ανεξάρτητα αν, όπως συμβαίνει συχνά στον επαγγελματικό αθλητισμό, διαπιστώσαμε με αλληλοσεβασμό και επαγγελματισμό, στο τέλος της πολύχρονης συνεργασίας μας, τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις για τα επόμενα βήματα της ομάδας. Αποτέλεσμα της σκληρής ομαδικής δουλειάς και των σημαντικών μας επενδύσεων, να καθιερώσουμε τα τελευταία χρόνια τα Χανιά μας στις κορυφαίες θέσεις της Super League2. Παρουσιάσαμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό ποδοσφαιρικό σύνολο πλαισιωμένο από άρτιο υποστηρικτικό επιτελείο καταρτισμένων στελεχών, το οποίο σήμερα απολαμβάνει του σεβασμού της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Έτσι, πρωταγωνιστούμε υπερήφανα κάθε χρόνο στην απαιτητική μάχη της ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι σήμερα εδώ, γνωρίζετε ότι προσωπικά, πριν από περίπου μια δεκαετία, είχα την ιδιαίτερη τιμή να αναλάβω, με τον ενθουσιασμό του παλιού ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, τη διοίκηση της ερασιτεχνικής ομάδας του τόπου καταγωγής μου, του Κισσαμικού, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα. Με σκληρή δουλειά και άξιους συνεργάτες δεν αργήσαμε να δημιουργήσαμε την υγιή Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία του Κισσαμικού, «σκαρφαλώνοντας» με σχέδιο και δυναμισμό στη δεύτερη εθνική επαγγελματική κατηγορία, όπου συνυπήρξαμε και με τον «Α.Ο. Χανιά».

Μετά την τότε οικονομική περιπέτεια και αδιέξοδο της ομάδας των Χανίων, χωρίς δεύτερες σκέψεις, προσφέραμε την «ΠΑΕ Κισσαμικός» στην τιμητική αποστολή να μην «υποσταλεί η ποδοσφαιρική σημαία» των Χανίων. Έτσι, αλλάξαμε το όνομά μας σε «ΠΑΕ Χανιά» και συνενώσαμε τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις και των δύο ομάδων. Επιπλέον, μεταφέραμε με σεβασμό και την έδρα μας στην πρωτεύουσα των Χανίων. Στο υπέροχο αυτό αθλητικό «ταξίδι» οι προκλήσεις και φυσικά οι ευθύνες μεγάλωσαν για τα 4 χρόνια που ακολούθησαν. Οι πρωταγωνιστικές θέσεις της «ΠΑΕ Χανιά» στην κορυφή της B’ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου (SL2) ήταν οι εξής:

2017-18 4η θέση

2018-19 6η θέση

2019-20 3η θέση (διακοπή πρωταθλήματος)

2020-21 5η θέση

2021-22 4η θέση

Με το βαρύ όνομα «Χανιά» στη φανέλα μας, πρώτη μας προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι οι ίδιοι οι συνάνθρωποί μας, η Χανιώτικη Κοινωνία. Η πανδημία Covid-19 πίεσε έντονα το κοινωνικό σύστημα της πατρίδας μας και αρκετές προνοιακές δομές λειτουργούν στα όρια τους. Το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Χανιά εμπνέεται από «Πάθος για Ζωή». Δεν σταματήσαμε να στηρίζουμε όσους μας έχουν ανάγκη και ανοίγοντας την αγκαλιά μας. Συνδράμουμε στις ανάγκες και στα μηνύματα που λαμβάνουμε από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» καθώς αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν ακόμα και σε στοιχειώδεις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Για την επιτυχία στο απαιτητικό μας έργο ζητήσαμε την ευλογία και τη συμπαράσταση των τριών Μητροπόλεων του τόπου μας. Επιπλέον, στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία και τα σημαντικότερα κοινωνικά ιδρύματα της πόλης μας, όπως το Κηφααμεα, την ΕΛΕΠΑΠ, τη Μεγαλόχαρη, το Ανουσάκειο Ίδρυμα και τους Ορίζοντες. Είναι τιμή μας να μοιραζόμαστε το Πάθος μας για Ζωή με τους συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες ικανότητες. Ο Αθλητισμός

Πηγή: sportcaster.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.