Καληνύχτα και... καλή τύχη, ΟΦΗ

08:27 | 04/12/2023

Ο ΟΦΗ γίνεται κομπάρσος κι έχουμε ακόμα μία χρονιά που φαίνεται χαμένη, μία... άσκηση εξαπάτησης - Του Δ. Καρυωτάκη


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Δεν είναι ο ΟΦΗ που θέλουμε και πιστεύαμε πως θα δούμε φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ο ΟΦΗ των πρώτων αγωνιστικών, αλλά των παλιών πέτρινων χρόνων. Ένας ΟΦΗ απομαγευμένος, ένας όφης χωρίς δηλητήριο δηλαδή, σαν τα νερόφιδα που είναι μέσα σε γυάλες, ακίνδυνα και διακοσμητικά, τόσο…όσο, για να αποτελούν ένα διακοσμητικό ντεκόρ. Μη σας πω κι ολότελα σαν εκείνα τα fake φίδια που ήταν από πλαστικό και τα πετούσαμε στους συμμαθητές μας για να φοβηθούν και μετά να σπάσουμε πλάκα όλοι μαζί! Μόνο που σπάνε πλάκα οι άλλοι και μείς δεν γελάμε πια καθόλου. Μόνο πίκρα και παράπονο για τον ΟΦΗ!

Καλός για κομπάρσος, για να 'ναι το γλυκό θήραμα σε μια ομάδα που θέλει το… βαστάζο της για να ξεκουραστεί! Γιατί τέτοιος ήταν μέχρι το 60’ ο Παναθηναϊκός. Σε μια μέτρια βραδιά του- μέχρι το 60 για να σοβαρολογούμε- έψαχνε κάποιον βολικό για να γιατρέψει τις πληγές του και ο ΟΦΗ ήταν ο πρόθυμος ηλίθιος. Χωρίς νεύρο, χωρίς ψυχολογία, χωρίς σχέδιο και πια το έχουμε καταλάβει όλοι (το κατάλαβαν και στην Cosmote) χωρίς προπονητή !

Η ομάδα ξαναγύρισε λοιπόν στις εποχές της τεσσάρας. Του στραπάτσου και της χλεύης. Εκεί που πιστεύαμε πως τις είχαμε καταχωνιάσει απέναντι στους μεγάλους. Όμως ο ΟΦΗ είναι βαθιά άρρωστος και χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Οι Σαμαράδες στη μακρινή εποχή χρειάστηκαν 10 κακά αποτελέσματα για να διώξουν το Σίμο, πέρυσι ο Λυσσάνδρου έγκαιρα το κατέλαβε κι έκανε την αντικατάσταση. Τώρα ίσως τα λεφτά που παίρνει ο Λιθουανός είναι πολλά και είναι ανασχετικός παράγοντας - λένε οι κακές γλώσσες- για αλλαγή προπονητή. Θα δείξει. Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν μπορεί πια να γυρίσει το διακόπτη και η ομάδα έχει ένα δύσκολο β’ γύρο μπροστά της, όχι για την εξάδα πια, αλλά για να μην έλθουν χειρότερα!

Δυστυχώς το παιχνίδι του κυπέλλου με την Κηφισιά και με αυτήν την ψυχολογία, μεσοβδόμαδα, γίνεται και πάλι κομβικό, μοιραία όπως και πέρσι, με ακριβώς την ίδια ψυχολογία. Ο στόχος για την 6η θέση ξεγλιστρά όλο και περισσότερο, όχι επειδή έχασες 4-0 από τον επίδοξο πρωταθλητή και πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην έδρα του… αλλοίμονο, αλλά κυρίως επειδή δεν δείχνει ο ΟΦΗ πως μπορεί να το γυρίσει. Μια ακόμη χαμένη χρονιά, μια ακόμη ας μου επιτραπεί η έκφραση, άσκηση …εξαπάτησης από εκείνους που φέρουν την ευθύνη, προς τον κόσμο που βλέπει τον αγαπημένο τους ΟΦΗ να γίνεται σάκος του μποξ και να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση!

Όσο θα ψάχνουμε να αναλύουμε αγωνιστικά τι φταίει και η ομάδα μοντέλο κατάντησε… ξέρετε τι, τόσο κατά την ταπεινή μου άποψη θα κοιτάμε το δέντρο και θα χάνουμε το δάσος. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και όσοι δεν τις βλέπουν είναι… αμερικανάκια. Για τους υπόλοιπους καλή νύχτα και… καλή τύχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μαύρο» βράδυ και συντριβή του ΟΦΗ στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0 - Highlights: Έτσι ήρθε η συντριβή στη Λεωφόρο

Βούρος: «Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα καλά και τα άσχημα»

Νταμπράουσκας: «Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Η βαθμολογία: Όγδοος ο ΟΦΗ μετά τη συντριβή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.