Kαλογεράκης: «Παίζουμε για να ζήσουμε»

15:50 | 19/05/2020

Συνέντευξη παραχώρησε σε ιστοσελίδα της Κρήτης ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Μανώλης Καλογεράκης

Ο κίπερ των ''κιτρινόμαυρων'' αναφέρθηκε για το οικονομικό αδιέξοδο των ποδοσφαιριστών της Superleague 2, εξέφρασε την άποψη του για την συνέχεια ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Εργοτέλη.

Μάλιστα, ρωτήθηκε και για το αν οι παίκτες του Εργοτέλη νιώθουν ριγμένοι και αδικημένοι στο Ηράκλειο επειδή το βάρος πέφτει στον ΟΦΗ

Διαβάστε τα σημαντικότερα μέρη της συνέντευξης στο athlitiko.gr

Για τα οικονομικά δεδομένα των ποδοσφαιριστών της Σούπερ Λιγκ 2: «Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι τα παιδιά που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και στη Φούτμπολ Λιγκ δε ζουν για να κάνουν λεφτά, αλλά για να ζήσουν... Το πρώτο είναι αυτό και το δεύτερο ότι η αντιμετώπιση που υπάρχει από τις περισσότερες ομάδες προς τους ποδοσφαιριστές, ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει, είναι πάρα πολύ κακή. Και σαν μεταχείριση και στα χρήματα, όπου υπάρχει μια τεράστια καθυστέρηση. Υπάρχει μεγάλο θέμα συμβίωσης. Οσα χρόνια παίζω σ’ αυτές κατηγορίες, στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ομάδων υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κακή μεταχείριση προς τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, κάποιες ομάδες δεν θέλουν να παίξουν για να γλιτώσουν και κάποια χρήματα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Επειδή δεν θα πάρουν λεφτά από την ΕΡΤ όπως όλοι γνωρίζουμε αν δεν παίξουμε, αυτοί που θα την πληρώσουν θα είμαστε εμείς, οι ποδοσφαιριστές, όπως γίνεται πάντα»…

Για τις δυνατότητες των προέδρων: «Σίγουρα έτσι είναι, αλλά όταν γίνεται κάποια συμφωνία, γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν κάνουμε συμφωνία με άλλους ανθρώπους και έρχονται στη συνέχεια άλλοι... Οι ίδιοι άνθρωποι είναι το καλοκαίρι, που κάνεις τη συμφωνία. Εμείς παίζουμε για τη συμβίωση μας και όχι για να βγάλουμε χρήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και κάθε χρόνος που περνά, τα χρήματα είναι λιγότερα, λιγοστεύουν τα λεφτά που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές και όλα».

Για το τι πιστεύει για τη συνέχεια: «Εάν ρωτούσαν τους ποδοσφαιριστές πριν 10-15 ημέρες για το αν θέλουν να παίξουν θα παρακαλάγανε να παίξουν, τώρα δεν ξέρω τι θ’ αποφασίσουν οι ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές, για να πάρουμε τα λεφτά μας, πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν ξέρουμε όμως τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια. Τα συμβόλαια λήγουν 30 Ιουνίου, εμείς έχουμε 12 ματς ακόμα μπροστά μας. Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνουμε, τι θα γίνει με τις ασφάλειες, με τα συμβόλαια, θα πρέπει να γίνει κάποια επέκταση, η επόμενη χρονιά, είναι πολύ δύσκολα... Προσωπικά, το βλέπω πολύ δύσκολο να συνεχιστεί αυτή η χρονιά. Αυτό που συζητιέται και φημολογείται, είναι ότι θα γίνει αναδιάρθρωση. Τώρα, τι αναδιάρθρωση θα γίνει... Ο καθένας βγαίνει και λέει για τα συμφέροντα της δικής του ομάδας, κανείς δε μιλά για το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό βλέπω... Ο ένας λέει για δύο ομίλους, ο άλλος για έναν όμιλο με 16 ομάδες, να μην πέσει κανείς από τη Σούπερ Λιγκ 1. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν αδικίες, όπως καλή ώρα τα Χανιά, διότι αν σταματήσει το πρωτάθλημα, θα είναι από τους αδικημένους εάν δε γίνει αναδιάρθρωση και δεν ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 1. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις».

302699.jpg#asset:51608


Για το αν είναι ευχαριστημένος στον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια μεγάλη ομάδα ειδικότερα σ’ αυτές κατηγορίες, με ιστορία και πολλή οργάνωση. Εχει τρομερές εγκαταστάσεις για έναν ποδοσφαιριστή προκειμένου να ευχαριστιέται την προπόνηση και τους αγώνες. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα. Φέτος δεν πήγαν τα πραγματα όπως τα περιμέναμε, δεν πήγαμε καλά, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έκανα μια καλή επιλογή στην καριέρα μου. Αν ψάξουμε να δούμε τι έφταιξε φέτος, σίγουρα ευθύνεται ότι αλλάξαμε προπονητή το Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο είναι πολύ σπάνιο και άλλαξε πολύ την φιλοσοφία. Σίγουρα όμως δεν έχει κάποια ευθύνη ο προπονητής. Μετά, είχαμε πολλούς τραυματισμούς σημαντικών παικτών σε αγώνες στην αρχή της χρονιάς, χάσαμε τρία βασικά στελέχη που θα μας βοηθούσαν πάρα πολύ».

Για τη δική του πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν έχω παράπονα από την καριέρα που έχω κάνει μέχρι στιγμής, θα μπορούσε πάντως να είναι και καλύτερη αν ήμουν πιο τυχερός και έκανα ίσως καλύτερες επιλογές. Δεν έχω παράπονο απ’ αυτά που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία μου, προσπαθώ να συντηρούμαι και να ζω απ' το ποδόσφαιρο και πιστεύω οτι όταν θα τελειώσει η ποδοσφαιρική μου καριέρα θα συνεχίσω σε αυτό το χώρο γιατί τον αγαπώ και θέλω να συνεχίσω. Θα μου άρεσε ν' ασχοληθώ με την προπόνηση τερματοφυλάκων, αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, απλά τα μελλοντικά μου σχέδια είναι αυτά».

Για τη σχέση του με τον ΑΟΧ: «Μεγάλωσα με τον Α.Ο. Χανιά και αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ομάδα. Οταν την τέταρτη χρόνια αποφάσισα να φύγω από την ομάδα υπήρχαν πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, απ’ ό,τι θυμάμαι δεν είχα πάρει καθόλου χρήματα εκείνη τη σεζόν και ζήτησα να φύγω. Δεν με άφηναν όμως να φύγω και αναγκάστηκα να κάνω προσφυγή. Ηταν η δεύτερη χρονιά της ομάδας αν θυμάμαι καλά στην Γ’ Εθνική. Ζήτησα την ελευθερία μου χωρίς να ζητήσω λεφτά κι έτσι αναγκάστηκα να κάνω προσφυγή, έμεινα ελεύθερος και μετά απέσυρα την προσφυγή. Πήρα πολύ λίγα λεφτά από τον κ. Ντερμανάκη. Αυτό... Εφυγα απ' την ομάδα και γύρισα μετά από δύο χρόνια να παίξω αντίπαλος και με έβριζαν. Κάθε χρόνο το ίδιο έργο, αυτό γίνεται… Δεν τους κρατάω κακία, ο κόσμος είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει και ειδικότερα την άποψή του, γι’ αυτό πάνε και στο γήπεδο. Θέλω να πω όμως την αλήθεια ότι με στεναχωρεί γιατί είμαι από τα Χανιά και έχω παίξει και στην ομάδα και θεωρώ ότι πρόσφερα ειδικότερα σ' εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Εύχομαι τα Χανιά να πάνε καλά και να βρουν το δρόμο τους και μακάρι να βγουν στη Σούπερ Λιγκ 1, εγώ θα τα παρακολουθώ».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει σε κάποια ομάδα των Χανίων: «Για να πω την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια δε μου έχει περάσει απ’ το μυαλό, σίγουρα όμως το σκέφτομαι και μακάρι να προκύψει κάτι καλό, να με θέλει κάποια ομάδα και να επαναπατριστώ πάλι».

Για τη διαφήμιση της Nova όπου συμμετείχε: «Ημουν στην Καλαμαριά και ήρθαν οι άνθρωποι της Nova όπου παίζαμε έναν αγώνα με τη Δόξα Δράμας για το ποιος θα βγει τότε στην Β’ Εθνική και μου έκαναν την πρόταση. Δεν ήταν κάτι που το κυνήγησα, το ήθελαν πολύ κι από την ομάδα τότε κι έτσι πήγα».

Για τους στόχους του Εργοτέλη: «Σίγουρα, ο Εργοτέλης αν και δε ξέρω αν θα το επιδιώξει να είναι και πάλι κοντά στις πρώτες θέσεις, είναι αναγκασμένος να κυνηγά ψηλά. Πραγματικά υπάρχουν πολύ καλοί παράγοντες στην ομάδα και καλοί ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα μπορούσε να είναι η ομάδα που θα με ξαναβάλει να παίξω στη Σούπερ Λιγκ 1… Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο μου, είχα υπογράψει διετές όταν πήγα στον Εργοτέλη και λήγει το καλοκαίρι. Είχαμε κάνει συζήτηση μετά τα Χριστούγεννα, αλλά δεν είχε προχωρήσει κάτι γιατί ήταν δύσκολα τα πράγματα οικονομικά, όπως και σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ χλωμό το τοπίο γενικότερα σε ό,τι αφορά το οικονομικό γιατί οι ομάδες δεν ξέρουν τι χρήματα καταρχήν θα πάρουν απ’ αυτή τη χρονιά και τι έσοδα θα έχουν του χρόνου. Δεν μπορούν ν’ αποφασίσουν ακόμα, είναι πολύ νωρίς ακόμη για όλες τις ομάδες. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν πόσες ομάδες θα είναι, εάν είναι 30 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι πολύ δύσκολα. Προσωπικά θα ήθελα να είναι 16 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1, να παιχτούν τα πλέι οφ στην Σούπερ Λιγκ 2 γιατί πρέπει να παιχτούν ώστε να μην υπάρχουν αδικίες, τύπου Χανιά και Λεβαδειακού και να μείνουν 12 ή 14 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ να την καταργήσουν! Απλά το θέμα είναι να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες για να υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν. Εάν δεν χρηματοδοτηθούν οι ομάδες θα βλέπουμε παραδείγματα σαν την Καλαμαριά και την Κέρκυρα. Το πρωτάθλημα δεν θα έχει νόημα, δεν θα έχει ουσία. Το θέμα είναι ότι δεν ρωτάνε ποτέ για κάποια αναδιάρθωση εμάς τους ποδοσφαιριστές! Πάντα παίρνουν αποφάσεις με βάση την ομάδα που έχει το μεγαλύτερο συμφέρον!».

Για το αν οι παίκτες του Εργοτέλη νιώθουν ριγμένοι και αδικημένοι στο Ηράκλειο επειδή το βάρος πέφτει στον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, που έχει βγάλει τρομερούς ποδοσφαιριστές. Μας χωρίζει μια κατηγορία, είναι λογικό να πέφτουν τα φώτα στον ΟΦΗ, ειδικά μετά την έλευση και του νέου προέδρου, αλλά και το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος. Δεν νιώθουμε όμως ριγμένοι, δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς χαιρόμαστε που πάνε καλά, προσωπικά δηλαδή τα παιδιά που συναναστρέφομαι. Εγώ πάω και βλέπω τον ΟΦΗ και χαίρομαι το ποδόσφαιρο που παίζει. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Δεν το βλέπουμε δηλαδή μειονεκτικά. Μην ξεχνάμε όμως ότι πέρσι τους αποκλείσαμε στο Κύπελλο! Στα πέναλτι. Σίγουρα γίνονται καλά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει όμως καμία κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς γίνονται και φιλικά παιχνίδια και γενικότερα οι σχέσεις είναι πολύ καλές ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές αλλά και τις διοικήσεις απ’ ό,τι έχω καταλάβει».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.