Κάλπες ξανά στις 25 Ιουνίου

17:08 | 22/05/2023

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή

Στους πολιτικούς αρχηγούς τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας (22/5), στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ότι προτίθεται να επιστρέψει την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα το απόγευμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.



Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.