Καμία ανησυχία με Μαρκίνιος στη Βραζιλία

21:30 | 15/11/2022

Παρότι δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και να βοηθήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Όσερ πιστεύουν στην Σελεσάο οτι θα προλάβει το εναρκτήριο παιχνίδι με την Σερβία για τους ομίλους του Μουντιάλ

Ο αμυντικός της Βραζιλίας, Μαρκίνιος, έχασε (και) την προπόνηση της Τρίτης (15/11) λόγω ενός αδιευκρίνιστου τραυματισμού, που δεν του επέτρεψε επίσης να βοηθήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο ματς της περασμένης Κυριακής (13/11) με την Οσέρ.

Με εννέα ημέρες ν΄ απομένουν μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ με τη Σερβία, ο έμπειρος αμυντικός, από τις πρώτες επιλογές του Τίτε για το αρχικό σχήμα της «σελεσάο», υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Ο Μαρκίνιος αργότερα ενσωματώθηκε στην ομάδα, αλλά μόνο για ένα ελαφρύ τρέξιμο στο τέλος του προγράμματος. Σύμφωνα με το επιτελείο της Βραζιλίας, δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ξεκινά την προσεχή Κυριακή (20/11).

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε περιγράψει τον τραυματισμό ως "μυϊκή ενόχληση" πριν από τον αγώνα με την Οσέρ, τον τελευταίο της Ligue 1 πριν από τη διακοπή ενόψει του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη.

Ο συμπαίκτης του στους πρωταθλητές Γαλλίας, Νεϊμάρ, συμμετείχε κανονικά σήμερα στο πρόγραμμα, αφού έχασε την πρώτη προπόνηση της Βραζιλίας τη Δευτέρα (12/11), λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την πτήση του από το Παρίσι στο Τορίνο.

Ο αμυντικός της Γιουβέντους, Ντανίλο, είπε ότι οι παίκτες ήταν κουρασμένοι λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος που προκλήθηκε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τη διοργάνωση του Μουντιάλ μεσούσης της σεζόν.

Πρόσθεσε ότι ο στόχος του τεχνικού επιτελείου της Βραζιλίας τις πρώτες δύο ημέρες στο Τορίνο ήταν η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των παικτών και η διαχείριση του φόρτου δραστηριότητας.

«Άκουσα πολλές φορές τη θεωρία ότι οι παίκτες θα έφταναν στο ανώτερο σημείο φορμαρίσματος λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Νοέμβριο, αλλά είμαστε όλοι εξαντλημένοι από το βαρύ πρόγραμμα», παραδέχθηκε ο Ντανίλο σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες και είναι σημαντικό να ξεκουραζόμαστε τις επόμενες. Γι' αυτό πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετική απόφαση να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία στην Ευρώπη, κοντά στο μέρος όπου μένουν οι περισσότεροι παίκτες, ένα σύντομο ταξίδι, χωρίς προσαρμογή χρόνου ή καιρού.

Θα είναι πλεονέκτημα να εστιάσουμε στην υγεία όλων μας, ώστε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Κατάρ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.