Το πήραν οι Παίδες του «Ηράκλειο»

18:36 | 01/04/2018

​Μεγάλος νικητής του Final-4 αποδείχθηκε το «Ηράκλειο» επικρατώντας στον τελικό 44-53 του Ηροδότου.

Οι παίκτες του Πινακουλάκη και Δελατόλα τα πήγαν περίφημα από την αρχή μέχρι το τέλος «σκαρφαλώνοντας» στην κορυφή του πρωταθλήματος επικρατώντας στον τελικό του Ηροδότου με 44-53.

Με τo ξεκίνημα του παιχνιδιού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το Ηράκλειο, επέβαλε τον ρυθμό του. Το «Ηράκλειο» είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, συγκεντρωμένο και πνευματικά έτοιμο, "γέμισε" το παρκέ σε άμυνα και επίθεση, ενώ χρησιμοποίησε τους ψηλούς στο κατέβασμα της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού με τους Βαμβουκάκη, Κουκιαδάκη και Καψάλη. Το πρώτο μέρος τελείωσε με «οδηγό» τους τυπικά φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο +15 (8-23). Στην συνέχεια, ο Ηρόδοτος χωρίς Παντουβάκη και Βαράκλα αν και είναι μια ποιοτική ομάδα, φάνηκε πως η έλλειψη όγκου και σωματικού βάρους, δεν του πρόσφερε την δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις το ματς, τελειώνοντας το ημίχρονο με -10 πόντους (20-30).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρόδοτος με τον Κοπιδάκη να παλεύει κάτω από το καλάθι, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο δεύτερο μισό, δίνοντάς τα όλα με σκοπό να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό με την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο να μεγαλώνει και να τελειώνει στο 31-44. Το τελευταίο μέρος του τελικού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η ομάδα του Ηροδότου ήταν άστοχη στα περιφερειακά σουτ με τους παίκτες του «Ηρακλείου» να εκμεταλλεύονται την αστοχία αυτή και να είναι οι μεγάλοι νικητές στο τέλος με 44-53.

Δεκάλεπτα: 08-23, 20-30, 31-44, 44-53. 

Ηρόδοτος (Γιαλούση-Λαδουκάκης): Κοπιδάκης, Ανδρουλιδάκης , Μπαζουκης Εμμ., Μπαζούκης Ελ., Μήτσιου , Καρλής , Περβολαράκης , Βαράκλας Αν., Χατζηνικολάου , Αναστασάκης, Δαπουλάκης , Μανουκάκης 

Ηράκλειο (Πινακουλάκης -Δελατόλας): Κουνετάκης , Περαντωνάκης , Ματθαιάκης  , Ηλιάκης , Γκύζης , Κουκιαδάκης , Βασιλάκης , Ινιωτάκης , Βογιατζάκης , Νταής , Βαμβουκάκης , Καψάλης.

ηρακλειοηροδοτος.jpg#asset:10638

Στον πρώτο ημιτελικό η ομάδα της Νέα Αλικαρνασσού επιβλήθηκε με 64-45 του άστοχου στις βολές ΑΟΧ στον πρώτο ημιτελικό για το Final-4 των Παίδων στο κλειστό γήπεδο «Αρχανών» επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «μπλε» έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ μην αφήνοντας τον αντίπαλο να πάρει «μέτρα» στο γήπεδο. Η Χανιώτικη ομάδα αν και προσπάθησε δεν κατάφερε τελικά να γίνει ανταγωνιστική παρά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου και έληξε στον πόντο (10-09). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιαλούση-Λαδουκάκη παίζοντας καλό μπάσκετ τόσο στην άμυνα όσο και στη επίθεση έκαναν κάτι λιγότερο από νταμπλ σκορ (25-13). 

Στη συνέχεια η ομάδα του Ηροδότου ανέβασε «στροφές» με τους Παντουβάκη, Καρλή, Περβολαράκη και Χατζηνικολάου να μην αφήνουν ήσυχη την αντίπαλη άμυνα με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 49-28. Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ο ρυθμός των ομάδων παρέμεινε σταθερός δίνοντας τελικά τη μεγάλη νίκη στον Ηρόδοτο με 64-45 με τους παίκτες του Κασικτσόγλου-Δημητρουλάκη να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια.

Δεκάλεπτα: 10-09, 25-13, 49-28 , 64-45

Διαιτητές : Μακρής Παναγιώτης, Ξυλάς Δημήτρης.
Γραμματεία : Μαραγκάκη, Παπαδάκη, Μελαμπιανάκης.

Ηρόδοτος (Γιαλουση -Λαδουκάκης): Παντουβάκης 12, Ανδρουλιδάκης 6, Μπαζούκης Εμμ. 4, Μπαζούκης  Ελ.2, Μήτσιας Θαν., Καρλής 12, Περβολαράκης 8(1), Κοπιδάκης 4, Χατζηνικολάου 9(1) , Αναστασάκης 7, Δαπουλάκης , Μανουκάκης. 


ΟΑ Χανίων (Κασικτσόγλου - Δημητρουλάκη): Μπολανάκης , Ευθυμάκης , Λυβιάκης 13(1), Φυτράκης  2, Γεωργιάδης 3, Καζάνης Α., Κουρουπάκης 18 , Καζάνης Π  7(1)., Στυλιανάκης 2 , Χιωτάκης Γ.

Ηροδοτοςαοχ.jpg#asset:10420


Στον δεύτερο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Final-4, το Ηράκλειο καλύτερο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού πήρε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ (63-51).

Το «Ηράκλειο» ξεκίνησε το παιχνίδι όπως το ματς στο του Εφηβικού μεταξύ τους πριν δυο εβδομάδες. Πίεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα, περισσότερες κατοχές ,γρήγορες αλλαγές σε άμυνα και επίθεση. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο με τους παίκτες του ΟΦΗ να μοιάζουν «ανήμποροι» να σταματήσουν τον Βαμβουκάκη, ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 18-5. Στη συνέχεια, στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες πέτυχαν αρκετούς πόντους με τους Ζουρμπάκης, Μαλλιαράκης και Κοκοσάλης του ΟΦΗ να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς να καταφέρουν όμως να πλησιάσουν τον αντίπαλο αφού το δεκάλεπτο τελείωσε 33-16.

Περνώντας στο δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο, είχε διαβάσει τις αδυναμίες του αντιπάλου του, στόχευσε σε αυτές και τις αξιοποίησε δίνοντας την χαριστική «βολή» με τον Κουκιαδάκη και Βασιλάκη στο τρίτο μέρος (40-34). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο Βαμβουκάκης στο 32:32 μπήκε ξανά και είχε (όπως και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) την ευθύνη να "κατεβάζει" την μπάλα. Με αυτό τον τρόπο το «Ηράκλειο» παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με το 63-51.

Δεκάλεπτα: 18-05 ,33-16, 40-34 ,63-51
Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης Μηνάς, Κώτσου Λία .
Γραμματεία: Τριγώνη, Παπαδάκη, Μελαμπιανάκης.

Ηράκλειο (Πινακουλάκης - Δελατόλας): Κουνετάκης , Περαντωνάκης 1, Ματθαιάκης 4, Ηλιάκης, Γκύζης 2 , Κουκιαδάκης 17(1), Βασιλάκης 10, Ινιωτάκης  2, Βογιατζάκης , Νταής  2, Βαμβουκάκης  23(1), Καψάλης 2.


ΟΦΗ (Καρλάφτης Σπ.): Σαμοθράκης , Κατεργιανάκης , Παπαδάκης , Ζουρμπάκης 12(2), Μαλλιαράκης 16, Κοκοσάλης 13(1) , Φανουράκης , Σπυριδάκης 7(1), Τσότρας 3(1), Τοχταμής , Πρασανάκης , Καμπάκας.

ηρακλειοοφη.jpg#asset:10574


Στον μικρό τελικό : ΟΑ Χανίων - ΟΦΗ 49-67 
Δεκάλεπτα: 16-17, 25-36, 39-61, 49-67.
Ο ΟΦΗ κατετάγη τρίτος στην φετινή διοργάνωση και ο ΟΑΧ τέταρτος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.