«Καμπάνα» 3 εκ. δολαρίων από την FIFA στην Βενεζουέλα για την απόλυση Πέκερμαν

18:00 | 02/02/2024

Η FIFA «διέταξε» την Βενεζουέλα να καταβάλει σχεδόν τρία εκατομμύρια δολάρια στον Αργεντινό προπονητή, Χοσέ Πέκερμαν ως αποζημίωση μετά την απόλυσή του από την εθνική ομάδα τον Μάρτιο του 2023.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας (FVF) «θα πληρώσει» στον Πέκερμαν 1,71 εκατομμύρια δολάρια για «οφειλόμενη αμοιβή», συν 5% ετήσιους τόκους από τις 23 Αυγούστου 2023 έως ότου διακανονισθεί το χρέος και 1,14 εκατομμύρια δολάρια ως «τιμωρία», σύμφωνα με απόφαση του Ποδοσφαιρικού Δικαστηρίου της FIFA, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου.

Μετά από 15 μήνες στον πάγκο της εθνικής Βενεζουέλας, ο 74χρονος Πέκερμαν, έφυγε από την χώρα την παραμονή της έναρξης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Βενεζουέλας, απολύθηκε αφού κατά την διάρκεια σχετικού ελέγχου εντοπίσθηκαν «παρατυπίες» από το «δεξί χέρι» του Πέκερμαν, Πασκουάλ Λεθκάνο.

Η πρόσληψη του πρώην προπονητή της εθνικής Κολομβίας (Παγκόσμια Κύπελλα 2014 και 2018) και της Αργεντινής (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006) είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες στην ποδοσφαιρική Βενεζουέλα, την μοναδική χώρα της Conmebol που δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα κάτω των 20 ετών της Αργεντινής, ο Πέκερμαν διαδέχθηκε τον Πορτογάλο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος παραιτήθηκε επικαλούμενος οφειλές 14 μισθών, εκκρεμότητα που διευθετήθηκε αργότερα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.