Κάντε καμιά μεταγραφή, part 2

Απόψεις

Το φιλικό του ΟΦΗ με την Ουτρέχτη δεν είναι άξιο σχολιασμού, όχι για τους κλισέ λόγους.

Ο ΟΦΗ που είδαμε με την Ουτρέχη δεν είναι ο ΟΦΗ που θα δούμε στα επίσημα. Ο ΟΦΗ στο σαββατιάτικο φιλικό (πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθεί ο νέος αντίπαλος αντί της Χέρακλες) δεν είναι ο ΟΦΗ που θα δούμε στα επίσημα. Πιθανόν ούτε στα άλλα δύο φιλικά θα δούμε τον ΟΦΗ των επίσημων. Πάμε για το τουρνουά του Βόλου.

Ο λόγος είναι απλός και όχι ο κλισέ: ξεμούδιασμα, προετοιμασία, πιασμένοι παίκτες, είναι ακόμα αρχή κτλ. Ο ΟΦΗ πλην του Ντιουσέ δεν έχει κάνει άλλη μεταγραφή, όπερ σημαίνει πως για να δούμε έναν διαφορετικό ΟΦΗ θα πρέπει να αποκτηθούν οι παίκτες που θα συμπληρώσουν τα κενά και θα κάνουν τη διαφορά. Όταν γίνει αυτό, ναι θα κρίνουμε την Κρητική ομάδα.

Οταν αποκτηθεί ο επιθετικός που θα αντικαταστήσει επάξια τον Φελίπε και ο αριστερός εξτρέμ, θα μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Όταν ο Βούρος επιστρέψει στην άμυνα και αποκτηθεί και ένας στόπερ που όπως είπε επί λέξη ο Νιόπλιας στην επίσημη "πρώτη", θα καθοδηγεί την άμυνα, άρα θα είναι ισάξιος ή και καλύτερος του Βούρου, τότε ναι να μιλήσουμε για τον ΟΦΗ της νέας σεζόν.

Το φιλικό με την Ουτρέχτη είναι όπως κάθε, πρώτο, φιλικό για οποιαδήποτε ομάδα σε στάδιο προετοιμασίας. Το πρωί είχαν προπόνηση, το απόγευμα έπαιξαν φιλικό με μία καλύτερη ομάδα, πιο έτοιμη, με πλήρες ρόστερ, η οποία σε λίγες μέρες μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος.

Να κρίνουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, τι; Toν Νέιρα; Τον Μεγιάδο; Τον Επασί; Λες και δεν τους γνωρίζουμε. Ούτε να κράξουμε φυσικά. Κρίνουμε, όμως, τη γενικότερη εικόνα και αυτή που μέχρι τώρα ορίζει το πως εξελίσσεται ο ΟΦΗ για τη νέα περίοδο. Κάντε καμιά μεταγραφή, για να το πάρουμε από εκεί που το άφησε προ ημερών ο Δημήτρης Καρυωτάκης.

Η μεταγραφή (οι μεταγραφές για να ακριβολογούμε) όχι μόνο θα βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ και θα μπορούμε να μιλάμε για κανονικότητα, αλλά θα καλμάρουν και τον κόσμο. Αρκεί βέβαια να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά για να αξίζει η αναμονή.

Ο Ντιουσέ, για παράδειγμα, είναι παίκτης που φαίνεται. Μία χαρά ήταν για πρώτο παιχνίδι, άρεσε και στον Νιόπλια που σπάνια μιλάει δημοσίως για παίκτες, είναι οδηγός για τη συνέχεια. Ηταν ο μόνος λόγος για να δεις το φιλικό.

Κατά τα λοιπά, ο ΟΦΗ θέλει μεταγραφές. Το γνωρίζουν οι επικεφαλής, έχουν κάνει τις κινήσεις, περιμένουν, εμείς οφείλουμε να το υπενθυμίζουμε και να γινόμαστε κουραστικοί. Η καθυστέρηση δημιουργεί και το ερώτημα για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν και αν η αναμονή άξιζε. Φυσιολογικό είναι αυτό.

Τα περί του αποτελέσματος και του 4-0 είναι για τους στατιστικολόγους. Τα λέμε κάθε χρόνο. Αν ήθελαν αποτελέσματα ας έπαιζαν με... μπυραρίες, να λήγουν τα παιχνίδια με κάτι εξωπραγματικά 12-0, όπως γινόταν κάποτε, τα χρόνια που ο Νιόπλιας ήταν ποδοσφαιριστής και τα κανάλια δεν έδειχναν τα φιλικά. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ντιρέκτ και πιο απαιτητικά. Ο κόσμος βλέπει και επειδή βλέπει γκρινιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουτρέχτη-ΟΦΗ 4-0

Τα highlights του φιλικού

Το σχόλιο του Νιόπλια για το φιλικό, τον Ντιουσέ και τις μεταγραφές


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.