Κάψε το σενάριο…

Απόψεις

Ο ΟΦΗ καλείται να ξεχάσει το ονειρεμένο «σενάριο» με τον Ολυμπιακό για να μη ζήσει ένα… εφιαλτικό στην Λάρισα - Ο Δημήτρης Πιτσουλάκης σχολιάζει στο Capitano.gr

Η εβδομάδα που έφυγε ήταν μια από τις απολαυστικότερες για τον κόσμο του Ομίλου. Όλα κύλησαν περίφημα… Όπως θα φανταζόταν ο κάθε φίλος του ηρακλειώτικου συλλόγου. Δε χρειαζόταν, δηλαδή, και ιδιαίτερες σκηνοθετικές αρετές για να φτιάξεις το «σενάριο».

Άπαντες ήλπιζαν ο ερχομός του Μιχάλη Μπούση στην Κρήτη, που σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής, να συνδυαστεί με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Εύκολο στη σκέψη, δύσκολο στην πράξη, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν μεγάλο και τρανό για το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου, που όχι μόνο «αποζημίωσε» τον πρόεδρο, αλλά κατάφερε, πέραν της νίκης, να φτάσει σ’ ένα… σωρό επιμέρους επιτυχίες. Το παρθενικό «τρίποντο» της περιόδου ήταν σημαντικό για πολλούς λόγους.

Ο ΟΦΗ μπόρεσε αρχικά να… νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό και αυτό φυσικά αποτελεί το σπουδαιότερο όφελος του. Τακτικά προσέγγισε άριστα το ματς και παράλληλα πήρε… δέκα με τόνο στο κομμάτι της πνευματικής ετοιμότητας. «Παρενέργειες» αυτή τη φορά δεν υπήρχαν στο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων».

Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και δεν εμφάνισαν αυτές τις-πολλές φορές- ανεξήγητες αγωνιστικές «παλινωδίες». Έκαμψαν, εξάλλου, την αντίσταση ενός πανίσχυρου αντιπάλου και αυτό λειτουργεί φυσικά ευεργετικά και στον ψυχολογικό τομέα. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ομάδα κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος.

Είναι, δηλαδή, δεδομένο πως από σημειολογικής πλευράς, το αποτέλεσμα «κούμπωσε» τέλεια με τις συγκυρίες, στοιχείο που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενδεχομένως να εκλαμβάνουν τις τελευταίες εξελίξεις ως ένα-τρόπον τινά-σημάδι για ένα καλύτερο μέλλον.

Και μπορεί, βεβαίως, ο κόσμος να μείνει όσο θέλει στη νίκη επί του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «εγκυμονεί» κινδύνους. Ο Παπαδόπουλος λογικά θα έχει ήδη φροντίσει να βγάλει από το εορταστικό… mood τους παίκτες του.

Για να μην καταλήξουν από τα «πολλά» που πέτυχαν κόντρα στους Πειραιώτες, στο «τίποτα» της αναμέτρησης που ακολουθεί στην Λάρισα. Για να μην… γκρεμοτσακιστούν από την «παραζάλη» της επιτυχίας. Ένα τέτοιο είδους εφιαλτικό «σενάριο» μπορεί, επίσης, άνετα να σκηνοθετηθεί. Για να πείσει ο Όμιλος το… μέσα του πως έχει επέλθει βελτίωση θα πρέπει να έχει διάρκεια στις θετικές εμφανίσεις. Για ν’ αποκτήσει αξία η νίκη της Κυριακής (21/10) θέλει αποτέλεσμα το Σάββατο (27/10). Και αγωνιστικό εννοείται… Αλλά ο ΟΦΗ οφείλει να δείξει πως αλλάζει νοοτροπία και ότι το έναυσμα για την αντεπίθεση έχει δοθεί.

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.