Καρλίτος, ο 6ος διπλά άστοχος από την «άσπρη βούλα»

14:30 | 05/02/2024

Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία του πρωταθλήματος που να κλήθηκαν να χτυπήσουν δεύτερο πέναλτι στην ίδια αναμέτρηση αφού πρώτα είχαν χάσει το πρώτο.

Ανάμεσα τους είναι πολλοί που “ επανόρθωσαν” με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση, αλλά υπάρχουν, πλέον, μόλις έξι που δεν μετέτρεψαν σε γκολ δύο εκτελέσεις στο ίδιο 90λεπτο, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της λίγκας.

Ο πρώτος στην ιστορία της Α’ Εθνική/Super League ήταν ο Υβ Τριαντάφυλλος, ο οποίος στις 30 Απριλίου 1973 δεν έκανε γκολ τα δύο πέναλτι στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Πανσερραϊκος 6-0.

Ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος στο ΠΑΟΚ - Κόρινθος 1-0, ο Νίκος Αναστόπουλος στο Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 3-1 στις 26 Ιουνίου 1983, ο Βασίλης Δημητριάδης στο Νάουσα - ΑΕΚ 1-3 στις 31 Οκτωβρίου 1993 και ο τελευταίος πριν τον Καρλίτος ήταν ο Αντρέι Γιουσκόβιακ στο Ολυμπιακός - Ιωνικός 1-1 στις 5 Ιουνίου 1995.

Ο Καρλίτος μπήκε σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν σκοράρει σε δύο πέναλτι και παράλληλα αυτή η προσωπική μονομαχία “ έδωσε” και ένα ρεκόρ στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Αθανασίου, ο οποίος έγινε μόλις ο 13ος στην ιστορία της A’ Εθνικής/Super League που σώζει δύο φόρες την εστία του σε χτύπημα από τα έντεκα βήματα.

Αυτό συνέβη για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν, αφού και στις 3 Ιανουαρίου 2024 ο Νόαμ Μπάουμαν έπιασε τα πέναλτι των Στέφαν Σβαμπ και Αλί Σαμάτα στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.