Karteros Beach Sports Center: Τα επίσημα εγκαίνια του «στολιδιού» του Καρτερού

21:42 | 13/06/2022

Εγκαινιάστηκαν σε λαμπρή τελετή οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Karteros Beach Sports Center, στην παραλία του Καρτερού.

Παρουσία δεκάδων θεατών εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που από αύριο θα φιλοξενήσει τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Χάντμπολ στην Αμμο, όπου χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε τις εγκαταστάσεις παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Πρόκειται για την εγκατάσταση που από αύριο, 14 Ιουνίου και έως τις 26 του μήνα, θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων - Νεανίδων και Ανδρών - Γυναικών.

Το «Karteros Beach Sports Center» πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και θα διεξαχθούν σε τρία κορτ αγώνες, καθώς και ένα προθερμαντήριο και θα αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες διοργανώσεις παράκτιων αθλημάτων.

Συμπληρώνονται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)

Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό και πέραν όσων διοργανώσεων ήδη φιλοξενήθηκαν, εκκινούν από αύριο τα 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων - Νεανίδων, Ανδρών - Γυναικών, 14-26 Ιουνίου), με 64 Εθνικές Ομάδες, από 33 χώρες και των 5 ηπείρων. Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό.Στα 3 χρόνια θητείας μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κινηθήκαμε σε βασικούς άξονες:

Τις αθλητικές μεταρρυθμίσεις,
Την αθλητική εξωστρέφεια
Τον αθλητικό Τουρισμό
Την Υγιεινή - Κρητική Διατροφή

Μέσα σε 3 χρόνια αναπτύξαμε

Τα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων, «Πέλοπας», «Χίλων», Προπονητών
Μεριμνήσαμε για αντιπροσωπευτικότερες διοικήσεις στις Ομοσπονδίες,
Συστήσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων
Αναβαθμίσαμε τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)
Εξασφαλίσαμε μόνιμη χρηματοδότηση για σωματεία και αθλητές από την φορολογία των κερδών του Στοιχήματος.
Παράλληλα δώσαμε προτεραιότητα στη δημιουργία, την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, ζωντανεύοντας εγκαταστάσεις που εδώ και χρόνια ρήμαζαν.

Επανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας διοργανώνοντας:

Τη Γενική Συνέλευση όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου,
Το Ράλλυ Ακρόπολις
Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρος Ελλάδας,
Τους εορτασμούς των 90 χρόνων FIBA

Και διργανώνουμε Παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις:

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Άρσης Βαρών
Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball, Εφήβων - Νεανίδων και Ανδρών - Γυναικών.
3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023,

Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στην χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center». Ακολουθεί η υλοποίηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Λίντο, το Ναυταθλητικό Κέντρο στο ΟΛΗ, και τα Νεώρια. Καταφέραμε ένα χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε 3 μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση. Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτων έγκαιροι στον προγραμματισμό μας».

Την εκδήλωση των εγκαινίων του Karteros Beach Sports Center άνοιξε ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Στέλιος Αγγελούδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής), Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης), Βασίλης Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου), Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου), Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου), Νίκος Νταμπακάκης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων, Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»), Τζιαμπιέρο Μάσι (Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, υποστήριξε: «Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, φτιάξετε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας.

Τιμάει εσάς τον ίδιο αυτή η προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, και όπως βλέπετε ήρθα με την... ομάδα μου! Όσο περίμενα να ξεκινήσει η εκδήλωση παρακολούθησα το σποτάκι σας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και σκέφτηκα πως και εσείς, όπως και εμείς, επιτελείτε -με τον δικό σας τρόπο- μια άλλου είδους ιεραποστολή!

Με αγάπη στον άνθρωπο κάνετε ό,τι και εμείς, προς τούτο αξίζετε τα δικά μας αμέτρητα... likes! Θερμά σας ευχαριστώ γι’ αυτό που εσείς προσφέρετε στον τόπο μας και στην παγκοσμιότητα, που βλέπω σημαίες τόσων χωρών, αθλητές από όλον τον κόσμο που εδώ σε αυτό το αθλητικό κέντρο θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται, ανθρωπιά, πολιτισμό, κρητική φιλοξενία. Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ, σας ανήκει η τιμή από όλους μας!»

Στέλιος Αγγελούδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής):

«Θα ήθελα εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ελληνικού χάντμπολ που έχω την τιμή να υπηρετώ, να τονίσω ότι η χώρα αποκτάει ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο παράκτιων αθλημάτων.

Πρόκειται για ένα αθλητικό Κέντρο που θα αφήσει ισχυρό αθλητικό και τουριστικό αποτύπωμα. Αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη για εμάς ότι το παρόν κόμπλεξ κατασκευάστηκε μέσα σε 3 μόλις μήνες.

Εκπληξη αλλά και ικανοποίηση που διευθετήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες και ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτικές ρυθμίσεςι. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αφήνει μία σημαντική παρακαταθήκη στην αθλητική υποδομή της χώρας αλλά και στο χάντμπολ ειδικότερα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε σήμερα το... γκολ που είχαμε ανάγκη».

Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής):

«Αγαπητέ Λευτέρη Αυγενάκη όλοι εμείς που σε ξέρουμε ήμασταν σίγουροι πως όταν ανέλαβες θα γινόνταν βήματα μπροστά στον αθλητισμό, τελικά δεν έγιναν βήματα αλλά... σπριντς! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Παραολυμπιακή Επιτροπή που εγκαινιάζεται αυτή η εγκατάσταση με προσβάσεις για τα άτομα με αναπηρία. Θα είμαστε παρόντες και στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους «Ηράκλειο 2023» που θα γίνουν εδώ σε αυτή την εγκατάσταση, που είμαι βέβαιος πως θα φέρει ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης):

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ απόψε εγκαινιάζουμε ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο για την Κρήτη και την Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού που μαζί με τους συνεργάτες τους και όλους τους θεσμικούς φορείς για την ταχεία αποπεράτωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Εμείς δεσμευόμαστε να διατηρηθεί και να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα έργα για την κοινωνία της Κρήτης για την εξέλιξή της».

Βασίλης Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου):

«Το νέο αθλητικό κέντρο Καρτερού η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που δημιούργησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί σημαντική προσθήκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας Στόχος μας είναι να γίνει το Ηράκλειο κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Μεσογείου και στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντικό πως έχουμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης. Συγχαίρω εγκάρδια τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη για αυτό το έργο».

Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου):

«Βρισκόμαστε εδώ στο KArteros Beach Sports Center ως κομμάτι αυτής της πολύ όμορφης ιστορίας! Το Μαλεβίζι συμμετέχει με χαρά στην γιορτή των Μεσογειακών Παράκτιων «Ηράκλειο 2023» . Με μπροστάρη τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη βάζουμε ένα λιθαράκι στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τόπου μας».

Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου):

«Με τη δημιουργία αυτής της εγκατάστασης αποδεικνύουμε ότι η Κρήτη δεν αποτελεί μόνο τόπο διακοπών αλλά και τόπο παραγωγής αθλητισμού και πολιτισμού. Συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ταχεία ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου».

Νίκος Νταμπακάκης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»:

«Σε ένα χρόνο θα έχουμε εδώ σε αυτό το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο να χτυπαέι η καρδιά των Μεσογειακών Παράκτιων! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που ένα χρόνο πριν ολοκληρώθηκε η βασική εγκατάσταση. Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του αθλητισμού και με προσωπική δουλειά αναδεικνύει σημαντικές πτυχές του».

Τζιαμπιέρο Μάσι (Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης):

«Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καριδά μου, ήμασταν εδώ δυο μήνες πριν και δεν υπήρχε τίποτα και τώρα εγκαινιάζουμε αυτό το στολιδι. Φανταστικό κόμπλεξ! Απίστευτο! Ευελπιστώ να σας δω στους αγώνες μας»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ:

20220613203956_PGR_2795.jpg#asset:39140320220613210245_PGR_2890.JPG#asset:39140420220613210800_PGR_2948.JPG#asset:39140520220613201240_PGR_2700.JPG#asset:39140620220613203325_PGR_2758.JPG#asset:39140820220613202155_PGR_2711.JPG#asset:39140720220613203546_PGR_2771.JPG#asset:39140920220613204510_PGR_2830.JPG#asset:3914103530368.jpg#asset:3914113530370.jpg#asset:3914123530373.jpg#asset:391413

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.