Καστάνιος: «Εμεινα έκπληκτος με την ποιότητα του ΟΦΗ»

09:30 | 11/06/2021

Ο Λουκ Καστάνιος μίλησε για τον ΟΦΗ της νέας σεζόν, αλλά και τα πράγματα που άλλαξε ο Νίκος Νιόπλιας στα πλέι άουτ.

Σε συνέντευξή του στο σάιτ Sport24.gr και αναφέρθηκε και στη σημασία της σωστής προετοιμασίας:

«Ήρθα τον Ιανουάριο στον ΟΦΗ, οπότε για μένα είναι δύσκολο να πω τι νιώθω σε σχέση με τα παιδιά που ήταν από την αρχή στην ομάδα. Είδα κάποια παιχνίδια της ομάδας και μου άρεσε που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο ο ΟΦΗ μαχόταν για να μπει στα playoffs. Έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα της ομάδας. Όμως είχαμε κάποιες άσχημες στιγμές, η ομάδα άλλαζε τους στόχους της, καθώς έπρεπε να επιβιώσει.

Ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που παίζει για τη δεύτερη κατηγορία, είναι μια ομάδα που στοχεύει ψηλά. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες μαθαίνεις και πρέπει να συνεχίσεις. Προσωπικά δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα, λόγω τραυματισμών. Ήμουν απογοητευμένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Στο τέλος όμως είμαστε χαρούμενοι που ο ΟΦΗ μένει στη Super League. Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε περισσότερες θετικές στιγμές, από ότι αρνητικές.

Ο πρώτος προπονητής ο οποίος με έφερε εδώ (σ.σ. Γιώργος Σίμος), έκανε πολύ καλά πράγματα για τον ΟΦΗ. Το περιβάλλον δεν άλλαξε πολύ, καθώς όλοι είχαμε την ίδια νοοτροπία. Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε ήταν το σύστημα της ομάδας. Πώς έπρεπε να παίζει και να σκέφτεται όλη η ομάδα, άλλοι παίκτες να έχουν κυρίως αμυντικό προσανατολισμό, άλλοι επιθετικό. Άλλαξε μικρά κομμάτια του παζλ. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αλλαγή που έφερε και φυσικά όταν κερδίζεις το κλίμα γίνεται καλύτερο».

Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, όπου σκεφτόμαστε περισσότερο τη νίκη. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχίσουμε, να έχουμε καλή προετοιμασία, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Ύστερα να χτίσουμε βήμα-βήμα, αυτό που κάνουμε τώρα».

Ο Καστάνιος μίλησε και για την Κρήτη και πόσο πολύ του αρέσει: «Είναι όμορφα εδώ. Ο καιρός είναι τρομερός, ο κόσμος ευγενικός και βοηθητικός. Όλα εδώ είναι κοντά, 20λεπτες αποστάσεις με το αυτοκίνητο. Η οικογένειά μου λατρεύει το μέρος, δεν έχουμε τέτοιο καιρό στην Ολλανδία. Μας αρέσει πολύ εδώ».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.