Καταγγελία Στεφανίδη: «Zητούν πίσω τα λεφτά από τα μετάλλια» - διάλογος μέσω twitter με Αυγενάκη

07:30 | 09/11/2020

Η Κατερίνα Στεφανίδη καταγγέλλει ότι η πολιτεία της ζήτησε πίσω τα χρήματα από το πριμ για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2016.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είπε στο "Insidethegames": «Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης δεν θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019. Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοικτό στίβο με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999.»

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς έσπευσε να της απαντήσει δημόσια μέσω twitter: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

Το ίδιο έκανε, μέσω social media και ο Λευτέρης Αυγενάκης, γράφοντας στη Στεφανίδη: «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια».

Άμεση όμως ήταν η απάντηση της Ολυμπιονίκη μας στον Υφυπουργό: «Κ. Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση».

αυγενακστεφαν.jpg#asset:253933
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.