Κάταγμα περόνης ο Ελίασον, 3-4 μήνες εκτός δράσης!

10:18 | 07/11/2022

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Νίκλας Ελίασον, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η ΑΕΚ χάνει τον Νίκλας Ελίασον για μεγάλο διάστημα, καθώς επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση, σύμφωνα με την οποία ο Σουηδός εξτρέμ τραυματίστηκε σοβαρά από το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς. Ο πρώτος σε ασίστ παίκτης της ομάδας, υπέστη κάταγμα περόνης και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία θα τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα για μήνες.

Ο παίκτης αρχικά μετέβη σε νοσοκομείο της Τρίπολης, ωστόσο εκεί διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να μεταβεί αμέσως στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις ώστε να υπάρξει και η τελική διάγνωση, που τελικά έδειξε για τον ποδοσφαιριστή τα χειρότερα. Πλέον ο παίκτης αναμένεται στη δράση με το νέο έτος, ενώ θα υποβληθεί σε επέμβαση σήμερα ή αύριο.

Για την ΑΕΚ αυτή η απώλεια είναι τεράστια καθώς από την ημέρα που ο Ελίασον έγινε μόνιμο μέλος της ενδεκάδας κι άρχισε να εγκλιματίζεται, η εικόνα της ομάδας μεσοεπιθετικά έλαβε ξεκάθαρη βελτίωση. Είχε πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο και γενικά έκανε καταπληκτική δουλειά, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Ο Άμραμπατ θα είναι ο αντικαταστάτης του, αλλά δεν αποκλείονται κι άλλες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα.

Μία από αυτές θα μπορούσε να συντελεστεί με τη χρησιμοποίηση του Τσούμπερ αριστερά και του Γκατσίνοβιτς δεξιά, όπως δηλαδή η ΑΕΚ αγωνιζόταν προτού ο Ελίασον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της 11αδας της. Ωστόσο η εικόνα του Ελβετού είναι φέτος απογοητευτική, χώρια που προέρχεται από δύο μυϊκούς τραυματισμούς που του κόστισαν ξεκάθαρο έλλειμμα σε ετοιμότητα και φυσική κατάσταση.

Η λύση θα έρθει τον Ιανουάριο για την Ένωση, όταν θα ενταχθεί στο ρόστερ της ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Πάολο Φερνάντες ο οποίος αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση, αλλά θα πρέπει να μείνει στο Βόλο έως τότε καθώς αγωνίζεται εκεί ως δανεικός έχοντας έως σήμερα τρία γκολ και τέσσερις ασίστ στο πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.