Καταιγιστικός…

19:01 | 22/04/2018

Ένας Εργοτέλης να… τον πιείς στο ποτήρι, επιβλήθηκε 4-1 της ΑΕ Καραϊσκάκης. Δύο γκολ ο Κάιπερς ο οποίος σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των σκόρερ στη κατηγορία. Σταματάκος και Ιατρούδης τα άλλα των νικητών, ο Λουκίνας με πέναλτι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να έχει το προβάδισμα και να χάνει την πρώτη του ευκαιρία για γκολ στο 8’ όταν ο Έφορντ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕ Καραϊσκάκης, όμως πλάσαρε πάνω του. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν, έχοντας κλείσει στην περιοχή τους αντιπάλους τους, οι οποίοι με μαζικότατη άμυνα είχαν κλείσει όλους τους χώρους.

Στο 29’ με «κομπίνα» σε φάουλ που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με συνδυασμό των Μπουτσάκη και Σταματάκου, όμως ο Καραγιαννίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει σε κόρνερ. Η άμυνα των Αρτινών κράτησε μέχρι το 35’ όταν σε εκείνο το σημείο ο Θεολόγου έδιωξε με το χέρι το γυριστό σουτ του Κάιπερς και ο Αντιπαριώτης έδειξε το σημείο του πέναλτι, από το οποίο ο ίδιος ο Βέλγος πέτυχε το 1-0.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι… αποφάσισαν να βγουν από την περιοχή τους και μάλιστα στην πρώτη τους επίσκεψη στην αναμέτρηση, δημιούργησαν την πρώτη τους φάση. Και τι φάση, δοκάρι… Ήταν στο 42’ η κεφαλιά του Ευαγγέλου, μετά από σέντρα του Κόλλινς, η οποία σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Κατσιμήτρου, στην τελευταία φάση των πρώτων 45 λεπτών.

Χωρίς διάθεση να… μπλέξουν σε περιπέτειες, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και εκτός από την υπεροχή είχαν και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Στο 48΄ το σουτ του Κάιπερς, το μπλοκάρε ο Ραχιώτης, στο 49’ παραλίγο ο Άτσκα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ σε 55’ και 58’ ο Έφορντ ήταν αυτός που είχε προσπάθειες για γκολ.   

Και αν στις φάσεις αυτές ο Εργοτέλης δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό ήρθε στο 67’ όταν με υποδειγματική αντεπίθεση και αδράνεια της άμυνας της ΑΕ Καραϊσκάκης, ο Σταματάκος με ωραίο πλασέ σημείωσε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Κάιπερς με κοντινό πλασέ μετά από γέμισμα του Έφορντ ανέβασε το σκορ στο 3-0, σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην κατηγορία.

Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν σταμάτησαν εκεί και στο 88’ εκτόξευσαν το σκορ στο 4-0, όταν ο Ιατρούδης που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, έκλεψε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και με υποδειγματικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Ραχιώτη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν το «γκολ της τιμής» στο 91’, όταν ο Λουκίνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κατσιμήτρο, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης (74’ Μπούζας), Τσέλιος, Μπάτζιος, Πάτας, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (82’ Μπρούς), Κάιπερς, Έφορντ (77’ Ιατρούδης), Σταματάκος.

ΑΕ Καραϊσκάκης (Σ. Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Καραγιαννίδης, Θεολόγου, Άτσκα (68’ Λουκίνας), Παπανίκου, Τσοντάκης, Δημητριάδης (58’ Ραγκέλοφ), Ψιάννος, Κόλλινς, Ευαγγέλου, Κυριάκης (80’ Γούλας).

Θυμηθείτε το Live της αναμέτρησης μέσα από το Capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.