Το πήρε κι αυτό η Σεβίλλη!

01:08 | 01/06/2023

Η Σεβίλλη νίκησε τη Ρόμα του Μουρίνιο με 4-1 στα πέναλτι, κατέκτησε το Europa League και έφτασε τα 7 τρόπαια!

Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, σε ένα κακό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, η Ρόμα βρήκε το γκολ με τον Ντιμπαλά στο 35ο λεπτό, ενώ η Σεβίλλη στη μοναδική φάση που απείλησε πραγματικά ήταν στο δοκάρι του Ράκιτιτς που παραλίγο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Σεβίλλη μπήκε δυνατά, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 55', ενώ η Ρόμα κλείστηκε στην περιοχή της και άφησε τους Ανδαλουσιάνους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις. Πάντως η Ρόμα ήταν αυτή που, όταν επιτέθηκε, είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του 2ου μέρους, με τον Μπουνού να αποκρούει τα σουτ του Έιμπραχαμ και του Μπελότι.

Στην παράταση το ματς ήταν κακό, οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση, φάσεις δεν είδαμε και η διαδικασία των πέναλτι φαίνεται πως ήταν αυτό που ήθελαν Σεβίλλη και Ρόμα.

Στη «ρώσικη» ρουλέτα η Σεβίλλη ήταν πιο εύστοχη με τη Ρόμα να λυγίζει από την άσπρη βούλα. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 4-1 στα πέναλτι και κατέκτησε το Europa League, το 7ο τρόπαιο της ιστορίας τους, σπάζοντας το αήττητο σερί του Ζοσέ Μουρίνιο σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Η σειρά των πέναλτι:

1-0 ο Oκάμπρος

1-1 ο Κριστάντε

2-1 ο Λαμέλα

2-1 αστόχησε ο Μαντσίνι

3-1 o Ράκιτιτς

3-1 δοκάρι ο Ιμπάνιες

4-1 ο Μοντίλ, η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (95' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ (120+9' Τζορδάν), Τέλες (95' Ρεκίκ), Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46' Σούσο), Χιλ (46' Λαμέλα), Εν Νεσιρί

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106' Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120' Μπόβε), Τσελίκ (91' Ζαλέβσκι), Πελεγκρίνι (106' Ελ Σαραουί), Έιμπραχαμ (75' Μπελότι), Ντιμπάλα (68' Βαϊνάλντουμ)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.