Κατέκτησε το FA Cup η Τσέλσι

22:07 | 19/05/2018

Κυπέλλουχος Αγγλίας για 8η φορά αναδείχθηκε η Τσέλσι, καθώς νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του "Wembley", χάρη σε γκολ του Εντέν Αζάρ με εκτέλεση πέναλτι

ΗΤσέλσι κατέκτησε το αγγλικό κύπελλο για 8η φορά στην ιστορία, καθώς επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του "Wembley".

Ο Εντέν Αζάρ ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 22ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι.

Ο ίδιος είχε κερδίσει την εσχάτη των ποινών απ' τον Φιλ Τζόουνς, ενώ οι "μπλε" θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και δεύτερο πέναλτι στο 71', σε χέρι του Άσλεϊ Γιανγκ (δόθηκε κόρνερ).

Η Γιουνάιτεντ απέτυχε να φτάσει σε δεύτερο σερί τρόπαιο, όπως και το να φτάσει την Άρσεναλ στις κατακτήσεις, κάτι που έκανε η Τσέλσι με την Τότεναμ, παίρνοντας το κύπελλο μετά από 6 χρόνια.

Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος τελικός στην Αγγλία που έχασε ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς είχε φύγει με τρόπαιο απ' τους προηγούμενους πέντε (FA Cup & League Cup).

Τσέλσι: Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιοκό, Αζάρ (90'+1 Ουίλιαν), Ζιρού (89' Μοράτα).

Μάντσεστερ Γ.: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς (87' Μάτα), Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Άντερ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (73' Μαρσιάλ), Αλέξις Σάντσες, Ράσφορντ (73' Λουκακού).

Πηγή:
www.sport24.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.