Κατέρρευσε μετά το πέναλτι…

16:59 | 12/03/2018

Ένα πέναλτι «δώρο» του διαιτητή Ρούση στον Άρη, κλόνισε την καλή εικόνα που είχε ο Εργοτέλης, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα 3-0 στο «Κλ. Βικελίδης».

Η κρητική ομάδα στο πρώτο μέρος αγωνίσθηκε υποδειγματικά για τις συνθήκες ενός εκτός έδρας αγώνας απέναντι σε έναν εκ των πρωτοπόρων. Είχε σωστή αμυντική λειτουργία, δεν έκανε λάθη και έβγαινε με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις. Με το που πήρε όμως ο Άρης το προβάδισμα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το συγκρότημα του Γκώνια.

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε τον αγώνα περιμένοντας τον Άρη, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, αλλά κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ουσιαστικά την κρητική ομάδα. Αντίθετα ο Εργοτέλης είχε ηρεμία στο παιχνίδι του και φανερή διάθεση να προσέξει περισσότερο να μετόπισθεν, κάτι που έκανε με επιτυχία. 

Ανάλογα κίνησε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Εργοτέλη όσο περνούσαν τα λεπτά να αναζητά και να βρίσκει χώρους για να γίνει και απειλητικός, κάτι που κατάφερε με μακρινά σουτ. Μέσα από ένα από αυτά μάλιστα στο 31’ με πρωταγωνιστή τον Μπουτσάκη, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως ο Αναγνωστόπουλος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα κόρνερ. 

Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Άρης ήταν πιο επιθετικός, είχε τις πρώτες προσπάθειες, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 53’ όπου ο διαιτητής Ρούσης ανακάλυψε πέναλτι σε πέσιμο του Κάσσου πάνω στον Μπουτσάκη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα ο Πλατέλλας. 

Το γκολ αυτό επηρέασε αρκετά την κρητική ομάδα η οποία προσπαθούσε μεν για την ισοφάριση, αλλά χωρίς ψυχραιμία και κάνοντας πολλά λάθη. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πήραν μετά το «δώρο» του διαιτητή στο πέναλτι την απαιτούμενη ώθηση και κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ, με τον Κάσσο στο 76’, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ ήρθε στις καθυστερήσεις μετά από φάουλ του Χαντί, ο οποίος πέτυχε το 3-0 και έφερε και πάλι τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή της Football League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.