Κατηγορούν το Twitter για απαράδεκτη αντιμετώπιση

12:03 | 30/04/2021

​Η απάντηση του Twitter στις ραστιστικές επιθέσεις που απευθύνονται σε παίκτες ποδοσφαίρου στην πλατφόρμα του, ήταν απολύτως απαράδεκτη, δήλωσε η επαγγελματική ένωση ποδοσφαιριστών  της Αγγλίας (PFA),  πριν από το τετραήμερο μποϊκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαίου.

Οι οργανισμοί ποδοσφαίρου της Αγγλίας πρόκειται να μποϊκοτάρουν τα social media από τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε απάντηση στη συνεχιζόμενη διαδικτυακή ρατσιστική επίθεση κατά των παικτών, με την εκστρατεία να λαμβάνει επίσης υποστήριξη από μια σειρά άλλων αθλητικών φορέων, όπως η UEFA και η FIFA.
Η PFA, το οποίο εκπροσωπεί παίκτες στην Αγγλία και την Ουαλία, δήλωσε ότι διενήργησε έρευνα που έδειξε ότι 31 από τα 56 καταχρηστικά μηνύματα που αναφέρθηκαν στο Twitter τον Νοέμβριο ήταν ακόμη ορατά.
Το PFA είπε επίσης ότι παρείχε στο Twitter μια λίστα με άλλα 18 tweets που περιελάμβαναν στοχευμένη, ακραία, ρατσιστική κακοποίηση που απευθύνεται σε παίκτες, με 15 από αυτά να φαίνονται επίσης ακόμα.
«Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε ο Διευθυντής Ισότητας, Ποικιλομορφίας και Ενσωμάτωσης της Sky Sports, Σάιμον Πάουντ.
«Ενώ οι πλατφόρμες τονίζουν επανειλημμένα ότι κάνουν ό, τι μπορούν για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κακοποίησης, η ακραία ρατσιστική κακοποίηση παραμένει ορατή στο Twitter πέντε μήνες μετά την παροχή σαφών στοιχείων καταχρηστικού περιεχομένου. Για να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι τα κοινωνικά δίκτυα αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα στα σοβαρά, πρέπει να τα δούμε να αντιμετωπίζουν το ζήτημα και να βρίσκουν λύσεις.»
Τον Φεβρουάριο, οι αγγλικοί ποδοσφαιρικοί φορείς έστειλαν μια ανοιχτή επιστολή σε Facebook και Twitter, προτρέποντας τον αποκλεισμό και την ταχεία κατάργηση των προσβλητικών δημοσιεύσεων, καθώς και μια βελτιωμένη διαδικασία επαλήθευσης για τους χρήστες.
«Η ρατσιστική συμπεριφορά, η κακοποίηση και η παρενόχληση δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην υπηρεσία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter στο Sky Sports.
«Από τότε που ξεκίνησε η σεζόν, υπήρξαν πάνω από 30 εκατομμύρια Tweets από ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ποδόσφαιρο. Εχουμε αφαιρέσει πάνω από 7.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο που στοχεύουν στο ποδόσφαιρο με παραβιάσεις των κανόνων του Twitter. Εργαστήκαμε για να βελτιώσουμε τα προληπτικά μας μέτρα.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.