Κατώτερος των περιστάσεων

Απογοήτευσε ο Εργοτέλης, ηττήθηκε και στο Παγκρήτιο από τα Τρίκαλα (0-1) και αποκλείστηκε από το Κύπελλο.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να ανατρέψει το 2-3 του πρώτου αγώνα για την 5η φάση της διοργάνωσης, αλλά γνώρισε την ήττα και στην έδρα του από τα Τρίκαλα, μένοντας εκτός συνέχειας.

Ο Ταουσιάνης παρέταξε τον Εργοτέλη με βασικούς και χωρίς αλλαγές, με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπήσει» το ματς από νωρίς και να πετύχει το γκολ-πρόκρισης. Μόνο που τα Τρίκαλα ευτύχησαν να σκοράρουν κυριολεκτικά στην πρώτη τους φάση. Συγκεκριμένα, στο 7' ο Βέτζος με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καλογεράκη και έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του Εργοτέλη.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους φιλοξενούμενους σε αντίθεση με την κρητική ομάδα που ήθελε να πάρει τα ηνία και να γίνει επικίνδυνη, αλλά αδυνατούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς τη μεγάλη φάση από πλευράς γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονo ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» έκανε αλλαγές και ο Εργοτέλης έδειξε τη διάθεση να ανεβάσει ρυθμούς, αλλά πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Με το χρόνο εναντίον του, αλλά και το σκορ, αφού με το εις βάρος του 0-1 ήθελε δύο γκολ για να προκριθεί, ο «Εργο» άρχισε να πιέζει πιο πολύ, έχασε ευκαιρίες, αλλά ήταν ήδη αργά.

Έτσι, η κρητική ομάδα πλήρωσε ουσιαστικά την «ψυχρολουσία» του γρήγορου 0-1, φορτώθηκε με άγχος και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, μένοντας εκτός Κυπέλλου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Reis Castro (Bote), Spiriak, Οικονόμου (Κοιλιάρας 68'), Πέιος, Bruce, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Efford, Σταθόπουλος (Kwateng 46'), Μανουσάκης (Ροβίθης 46')

Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Γρηγορόπουλος, Ντοσης, Γιαννίτσης, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Πέλκας (Οικονομόπουλος 77'), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (Pelaez 64'), Aleksic (Λώττας 81'), Τσίπρας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.