Κεφάλαιο μεταγραφές: Αυτοί που θα έρθουν και αυτοί που θα φύγουν

ΟΦΗ

Τα συμπεράσματα από όσα είπε ο Γιάννης Σαμαράς

Ενδιαφέρουσα, όπως αναμενόταν, ήταν η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σαμαρά, ο οποίος έκανε απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, αναφέρθηκε στο πρότζεκτ και έδωσε το έναυσμα για τη νέα -και απαιτητική- σεζόν.

Όπως ήταν λογικό, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ στάθηκε και στο κομμάτι των μεταγραφών. Αν σε αυτό έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο θα ήταν «Υπομονή». Υπομονή για αυτούς που είναι να έρθούν, υπομονή για αυτούς που πιθανότατα δεν θα συνεχίσουν και υπομονή για το ενδεχόμενο κάποιας πώλησης, αφού μίλησε και για αυτό.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις, ο κ.Σαμαράς είπε: Οι μεταγραφές εξαρτώνται από πολλά πράγματα, μπορεί να τελειώσει και σήμερα μπορεί και σε έναν μήνα. Το σημαντικό είναι ότι δεν αλλάζει το πλάνο και να παίξουμε του χρόνου ένα καλύτερο πλάνο. Χρειάζεται υπομονή. Τώρα δεν κουνιέται τίποτα, βλέπω ότι παντού στην αγορά είναι περίεργη η κατάσταση. Οι μεταγραφές τελειώνουν τον Οκτώβριο. Με τα νέα δεδομένα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Για τις υποθέσεις Σεμέντο-Μεγιάδο είπε: «Περιμένουμε για Μεγιάδο και Σεμέντο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, χρειάζεται υπομονή. Και για τον Μιγκέλ και για τον Λισάντρο θα έχουμε εξελίξεις, πιστεύω, αρχές Αυγούστου. Αν δεν γίνει, θα δούμε τι θα ακολουθήσει, είναι ένα παζλ και οι ανάγκες που δημιουργούνται. Αν ο Μεγιάδο ή ο Σεμέντο μείνουν, αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Εμείς έχουμε σχέδιο είτε με τα παιδιά είτε χωρίς τα παιδιά.»

Για το ενδεχόμενο πωλήσεων είπε: «Έχει χτυπήσει το τηλέφωνο για παίκτες του ΟΦΗ. Υπάρχει ενδιαφέρον, θα δούμε».

Επίσης, επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του νεαρού Φρίξου Γρίβα: «Στόχος είναι να μπορούμε να έχουμε ποιοτικούς Έλληνες. Καταλαβαίνω ότι η αγορά δεν έχει πολλούς Έλληνες γιατί παίζουν ελάχιστοι στην Super League άρα δεν έχει να σου δώσει πολλά αυτή η αγορά. Δεν θέλω να πάμε σε ξένους παίκτες, άρα το σκάουτινγκ ψάχνει παιδιά που θα έχουν μια εξέλιξη και αυτός ήταν ο στόχος να φέρουμε παιδιά όπως πέρυσι με τον Τσιλιανίδη. Πρέπει να έχουμε Έλληνες παίκτες στο ρόστερ. Για αυτό ήρθε ο Ουές, έρχεται ο Γρίβας, να εντάξουμε παιδιά από την ακαδημία».

Επί της ουσίας, ο κ.Σαμαράς τόνισε αυτό που λέμε καιρό και είναι ο στόχος του ΟΦΗ. Να γίνει ένα selling club, να λειτουργήσει ως κανονικός ποδοσφαιρικός οργανισμός όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Προφανώς θα κινείται στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά προφανώς θέλει να πουλήσει και παίκτες, να μπαίνουν λεφτά στα ταμεία, να ανοίγει η αγορά, να τον μαθαίνουν παντού τον ΟΦΗ. Κυρίως να τον μαθαίνει η αγορά.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κόσμο που ανυπομονεί είναι ότι στο κομμάτι των μεταγραφών χρειάζεται υπομονή. Ο ΟΦΗ έχει ήδη αποκτήσει τους Σαρδινέρο, Ουές, Γρίβα, ενώ έρχεται και ο Βούρος. Ακολουθούν κι άλλοι, αλλά εδώ πρέπει να μπει ένας αστερίσκος. Το «παζάρι» ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί λόγω κορωνοϊού οπότε χρειάζεται υπομονή. Θα είναι μία μακρά περίοδος και σίγουρα άκρως ενδιαφέρουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλύψεις Σαμαρά: Μεταγραφές, Ευρώπη και Σίμος

Σαμαράς: «Αν μπούμε στους Ομίλους σκέφτομαι σοβαρά να αποχωρήσω»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.