Κηφισιά: «Βόλος και Μπέος θέλουν να διαμορφώσουν μια ατμόσφαιρα επιστημονικής φαντασίας»

16:09 | 08/04/2024

Λίγες ώρες μετά από το social post του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος την αποκάλεσε "μόρφωμα", η ΠΑΕ Κηφισιά πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, κάνοντας αναδρομή στον τρόπο σύστασης της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, αλλά και στο γεγονός πως ο Δήμαρχος Βόλου δεν έχει -εδώ και δύο μήνες- θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κηφισιά:

"Πάγια θέση της ΠΑΕ Κηφισιά είναι να μην απαντάει σε δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις, ώστε να μην ενισχύονται η ένταση, η αντιπαλότητα και η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εν προκειμένω όμως, έχουμε το χρέος να υπερασπιστούμε την ομάδα μας, όταν αυτή προσβάλλεται και θίγεται από τρίτους με τρόπο αήθη και δυσφημιστικό.

Εδώ και δύο μήνες, ασταμάτητα, γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς προσπάθειας της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ και ιδίως του κ. Αχιλλέα Μπέου να διαμορφώσουν μια ατμόσφαιρα επιστημονικής φαντασίας, χρησιμοποιώντας παρωχημένες ποδοσφαιρικές τακτικές.

Ειδικότερα μετά από την τιμωρία για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τεττέι, με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις στα social media (στο σύνολο έχουν υπερβεί τις 25 μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο), που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό, την απειλή, την τρομοκρατία, τη συκοφάντηση και την επένδυση στην τοξικότητα.

Οφείλουμε λοιπόν να απαντήσουμε στον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά της ομάδας μας, δίνοντας κάποια ακριβή στοιχεία τόσο για την ΠΑΕ Κηφισιά όσο και για την ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, συγκρίνοντας όσο γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια τις δύο ομάδες

Συγκεκριμένα:

Η ομάδα της ΠΑΕ Κηφισιά εδρεύει στον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος είναι η ιστορική έδρα των Βορείων Προαστίων της πρωτεύουσας. Ιδρύθηκε ως αθλητικός σύλλογος το 1932, έχοντας από την πρώτη στιγμή ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο "Ι. Ζηρίνης", το οποίο είναι το πρώτο στάδιο στην Ελλάδα που περιείχε γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβο 280 μέτρων με έξι διαδρόμους.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η ομάδα της Κηφισιάς είχε λαμπρή και διαρκή παρουσία στα ερασιτεχνικά και εθνικά πρωταθλήματα της χώρας, χωρίς να έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για οτιδήποτε αρνητικό σε βάρος της.

Τα τελευταία δε χρόνια, η ομάδα μας ενισχύθηκε από μια παρέα ανθρώπων που μένουν μόνιμα στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να διαγραφεί μια άκρως επιτυχημένη πορεία, που την έφερε επάξια στη Super League. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι είναι μέτοχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Κηφισιά, ο δε πρόεδρος ο μεγαλομέτοχος αυτής.

Αντίστοιχα, ο Βόλος ΝΠΣ προέκυψε ως ομάδα το 2017 εν μια νυκτί μέσω εξαγοράς του ΑΦΜ της Πύδνας Κίτρους με έδρα την Πιερία, έχοντας στο μετοχολόγιό της περισσότερους από 200 (!) μετόχους, με πολύ χαμηλά ποσοστά μετοχών ο καθένας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνεται ο οποιοσδήποτε έλεγχος των μετόχων, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.

Ο δε αξιότιμος κ. Αχιλλέας Μπέος, αυτή την στιγμή, δεν βρίσκεται επίσημα ούτε καν ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο κ. Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Θα μπορούσε λοιπόν πολύ εύκολα, με βάση την απλή λογική ο οποιοσδήποτε να καταλήξει στο συμπέρασμα σε ποια από τις δύο ομάδες θα ταίριαζε καλύτερα η λέξη "μόρφωμα" που χρησιμοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Βόλου.

Επίσης, αν και παραμένουμε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για το αν η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ και ο κ. Αχιλλέας Μπέος έχουν όντως προσφύγει στο CAS, όπως τονίστηκε στη σημερινή δημόσια τοποθέτηση του δευτέρου, εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε να έχουν γίνει από μέρους τους όλες οι σχετικές διαδικασίες για προσφυγή στο CAS διότι κι εκεί οι ποινές για ρατσιστικές επιθέσεις είναι απολύτως εξοντωτικές.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε ιστορικοί σύλλογοι με σπουδαία διαδρομή και προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους οποίους σεβόμαστε απόλυτα, όπως ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα, να βρίσκονται στη Super League. Τούτο όμως δεν σημαίνει πως μια νεοφώτιστη και υγιής, σε όλα τα επίπεδα, ομάδα όπως η Κηφισιά δεν έχει το δικαίωμα να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει τον στόχο της παραμονής, ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.

Αντί επιλόγου, θα θέλαμε να τονίσουμε ακόμη το εξής: Η τοξικότητα στο ποδόσφαιρο είναι μια κατάσταση από την οποία θέλουμε να απέχουμε γιατί θεωρούμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από υγιείς προσπάθειες και από πραγματικούς επενδυτές που το αγαπούν. Αγαθά, όπως η υγεία, οι καλές ανθρώπινες σχέσεις, η ηθική και οι αξίες είναι πάνω από εντάσεις και προστριβές που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.