Κινείται νομικά εναντίον της ΕΠΟ, ο Κούγιας

09:44 | 26/01/2024

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ και δη εναντίον των υπευθύνων της Ομοσπονδίας που εξέδωσαν ανακοίνωση νωρίτερα την Πέμπτη (25/1), κάνοντας λόγο για «δήθεν επεισόδιο».

Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης κατά διοικητικού δικαστή της Πειθαρχικής Επιτροπής, επικαλούμενος ότι τυγχάνει οπαδός της ΑΕΚ και πάει στο γήπεδό της για να παρακολουθεί αγώνες της.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση ότι ο Αλέξης Κούγιας δημιούργησε επεισόδιο, κάτι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κι ο ίδιος ο ποινικολόγος αρνούνται κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως «...οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για συκοφαντίες».

Πριν εκδικαστεί η σημερινή (25/1) υπόθεση του Αλέξη Κούγια, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τρεις ποινές προς τον ίδιο για τη Γ’ Εθνική, την εποχή που ήταν παράγοντας της Κορίνθου. Σύμφωνα με αυτές ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τιμωρείται με 4,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Όπως υποστήριζαν στον Ολυμπιακό «...η συγκεκριμένη τιμωρία δεν έχει προηγούμενο για αντίστοιχα περιστατικά που έχουν εκδικαστεί και επιβληθεί ποινές. Για αυτό και όλα αυτά προκαλούν περίεργους συνειρμούς στους φιλάθλους».

Για τις ποινές στον Αλέξη Κούγια υποβλήθηκε έφεση και το αίτημά του θα εξεταστεί άμεσα απ’ την Επιτροπή Εφέσεων.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.