Κλάτενμπεργκ: «Δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Μάνταλο»

11:45 | 03/11/2021

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις φάσεις της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Μάνταλο και κρίνοντας σωστές τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε Τούμπα και Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση για τη όγδοη αγωνιστική της Super League Interwetten τόνισε πως δεν θεωρεί πως υπάρχει πέναλτι πάνω στον Μάνταλο στο ΑΕΚ - Άρης ενώ συμφώνησε με τον διαιτητή που δεν έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Ρότα.

Από εκεί και πέρα βρήκε σωστές τις αποφάσεις σε Τούμπα και Αγρίνιο τονίζοντας πως δεν υπάρχει χέρι-πέναλτι που ζητάει ο Απόλλων Σμύρνης και είναι σωστό το πέναλτι πάνω στον Άκπομ ενώ κρίνει σωστή και την απόφαση να δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο και το ματς με τον Παναιτωλικό.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων, το οποίο υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση των φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 8η αγωνιστική της Super League 1.

ΑΕΚ - Άρης

Για το μαρκάρισμα του Ρότα που δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα:

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής καταλόγισε κόρνερ μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας έξω από την περιοχή. Το VAR δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η διεκδίκηση δεν ήταν μέσα στην περιοχή, ούτε περίπτωση κόκκινης κάρτας. η ΚΕΔ είχε σαν πρώτη εντύπωση ότι αυτό ήταν ένα απερίσκεπτο φάουλ και το σταμάτημα μιας πολλά υποσχόμενης επίθεσης καθώς ο αμυντικός δεν αγγίζει την μπάλα κατά την διεκδίκηση. Ωστόσο, αφού εξετάσουμε άλλες διαθέσιμες γωνίες κάμερας, μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο επιθετικός κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό για να ξεκινήσει την επαφή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή να μην δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη".

Για το πέναλτι πάνω στον Μάνταλο:

Διαιτητής VAR: "Επιβεβαιώνω την παράβαση"

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής καταλόγισε ένα πέναλτι αφού ο αμυντικός διεκδίκησε την μπάλα από τον επιθετικό μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το VAR εξέτασε τις διαθέσιμες γωνίες και είδε την επαφή. Έτσι υποστήριξε την απόφαση του διαιτητή στο γήπεδο. Ωστόσο, η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι αυτό είναι πέναλτι, καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δύο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας μετά από μια τέτοια επαφή μεταξύ των παικτών".


Παναιτωλικός - Ολυμπιακός:

Για το πέναλτι στον Βαλμπουενά στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός;

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού ο τερματοφύλακας διεκδίκησε την μπάλα από τον επιθετικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε επανεξέταση για πέναλτι κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι καθώς ο επιθετικός παίρνει την κεφαλιά πριν ο τερματοφύλακας τον χτυπήσει χωρίς να αγγίξει την μπάλα".

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης

Για το χέρι - πέναλτι που ζητάει ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς με τον ΠΑΟΚ:

Διαιτητής VAR: "Το χέρι που βρίσκει είναι κοντά στο σώμα και δεν υπάρχει κάτι".

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι ενός αμυντικού μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή καθώς ο αμυντικός στρέφει το σώμα του μακριά από την μπάλα και η μπάλα χτυπά το χέρι του που ήταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα, επομένως δεν κάνει το σώμα του μεγαλύτερο".

Για το πέναλτι που παίρνει ο ΠΑΟΚ με τον Άκπομ

Διαιτητής VAR: "Έλεγχος ολοκληρώθηκε τον βρίσκει, όπως πέφτει τον βρίσκει".

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ αφού ένας αμυντικός διεκδίκηση τη μπάλα από τον επιθετικό μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή καθώς ο αμυντικός είναι απρόσεκτος στη διεκδίκηση της μπάλας και βρίσκει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίζει την μπάλα".

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας

Για την αποβολή του Μπαράλες

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από ένα επεισόδιο μακριά από την μπάλα όπου ένας αμυντικός έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από διαμάχη με παίκτη του Αστέρα Τρίπολης. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε επανεξέταση για αποβολή λόγω βίαιης συμπεριφοράς, κατά την οποία ο διαιτητής αντέστρεψε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κόκκινη κάρτα καθώς ο επιθετικός χτυπά ξεκάθαρα τον αντίπαλο του στο κεφάλι με τα χέρια του με βίαιο τρόπο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αντιπάλου του".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.