Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι στον ΟΦΗ»

17:50 | 06/04/2021

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση του για playouts και playoffs της Super League σχολίασε και την φάση του πέναλτι της κρητικής ομάδας

Όπως κάθε εβδομάδα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προχώρησε στην ανάλυση των φάσεων για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs και των playouts. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ υποστήριξε συγκεκριμένα πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Αουγκούστο στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ αλλά αντίθετα σωστά δόθηκε στον ΟΦΗ στο χέρι του Κάργα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ - ΠΑΟΚ

Για χέρι του Ντόουγκλας που δεν δόθηκε πέναλτι:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση κατά την οποία η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό σαν πιθανή περίπτωση πέναλτι και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή για συνέχεια του αγώνα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς η μπάλα παίχτηκε από τον επιτιθέμενο από πολύ κοντινή απόσταση και το χέρι τη στιγμή της επαφής ήταν σε φυσική θέση".

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα

Το πέναλτι που δόθηκε στον ΟΦΗ για το χέρι του Κάργα:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAE έλεγξε το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση παίξματος της μπάλας με το χέρι, καθώς όταν πραγματοποιήθηκε η επαφή η μπάλα ερχόταν από μακρινή απόσταση και ο αμυνόμενος έκανε μια ξεκάθαρη κίνηση με το χέρι του προς αυτήν".

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΦΣΑΙΝΤ

"Υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να επιβεβαιωθούν ή να διορθωθούν μερικές σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν σε περιπτώσεις οφσάιντ. Στον αγώνα Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης ο βοηθός διαιτητή λανθασμένα καταλόγισε οφσάιντ σε τέρμα που σημείωσε η ομάδα του Ατρομήτου. Ο VAR διόρθωσε την απόφαση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Το ίδιο συνέβη και αργότερα στην ίδια αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού"

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.